Yellow Roadway: Προς εξαγορά μεριδίου σε κινεζική εταιρεία

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε το Bloomberg News
Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2005 09:33

ΜΕΡΙΔΙΟ 50%, σε κινεζική εταιρεία που ελέγχεται από το κράτος, ενδέχεται να αποκτήσει, η μεγαλύτερη εταιρεία φορτηγών των ΗΠΑ, Yellow Roadway Corp., προκειμένου να δημιουργήσει μια σταθερή βάση, στην πιο πολυπληθή χώρα του κόσμου, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν την εμπορική συναλλαγή, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η εταιρεία, με έδρα το Οβερλαντ Παρκ του Κάνσας, ενδέχεται να καταβάλλει 50 εκατ. δολ. για τις μετοχές της JHJ International Transportation Co., σύμφωνα με ανθρώπους, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Η επένδυση, θα είναι η μεγαλύτερη της εταιρείας στην Κίνα και μεγαλύτερη της αντίστοιχης της TNT NV, της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας παραδόσεων της Ευρώπης, η οποία επεδίωκε να αποκτήσει τον έλεγχο στον εν λόγω κλάδο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Yellow Roadway, William Zollars, είπε τον Απρίλιο, ότι θέλει η εταιρεία, να καταστεί η πρώτη αμερικανική εταιρεία μεταφορών, που θα λειτουργήσει στην Κίνα. Η χώρα, είναι η δεύτερη καταναλώτρια αγαθών στον κόσμο, από χάλυβα, άνθρακα, χαλκό μέχρι σιτάρι, βαμβάκι, σπόρους σόγιας και καλαμπόκι.

«Οι ξένες εταιρείες θέλουν έναν Κινέζο συνεταίρο για να επεκταθούν», ανέφερε ο Tian Oing, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου 3,6 δισ. δολ. σε μετοχές, με την China Asset Management Co., στο Πεκίνο.

Η Κίνα, καλύπτει μία περιοχή 9,6 εκατ. τετραγωνικών χιλιομέτρων, περίπου τόση όση γεωγραφικά είναι οι ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα