Συνεργασία Intel, Nokia για την παραγωγή υψηλής ταχύτητας ασύρματων προϊόντων

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2005 10:06

ΣΕ συνεργασία με την Nokia Oyj, την υπ' αριθμόν ένα εταιρεία παραγωγής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, θα προχωρήσει η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών, παγκοσμίως, Intel Corp., για την δημιουργία προϊόντων, που θα παρέχουν υψηλής ταχύτητας πρόσβαση στο Internet, από μακρινές αποστάσεις.

Η Intel, θα βοηθήσει τη Nokia να παράγει κινητά, τα οποία χρησιμοποιούν τη λεγόμενη WiMax (την ασύρματη τεχνολογία που παρέχει υψηλή απόδοση στους υπολογιστές για συνδέσεις μακρινών αποστάσεων), σύμφωνα με τον Sean Maloney, επικεφαλής του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της Intel. Ο ίδιος, αρνήθηκε να πει εάν η Nokia θα χρησιμοποιήσει τα chips της Intel.

H συνεργασία με την φινλανδική εταιρεία, ενδέχεται να προσδώσει στην Intel μεγαλύτερη διείσδυση στην αγορά chip για κινητά τηλέφωνα, όπου η εταιρεία απέτυχε να κινηθεί με φυσιολογικό ρυθμό αυτόν τον μήνα, όταν ανακοίνωσε τη δημιουργία του πρώτου κινητού με επεξεργαστή σήματος της Intel. Η μεγαλύτερη αποδοχή της WiMAX, είναι πιθανόν να τονώσει τη ζήτηση και για άλλους ημιαγωγούς της Intel, όπως αυτούς που χρησιμοποιούνται στους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σύμφωνα με τον Maloney.

H Texas Instruments Inc., είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής επεξεργαστών της Nokia, οι οποίοι ελέγχουν τις κύριες λειτουργίες των κινητών τηλεφώνων.

Οι μετοχές της Intel, σημείωσαν χθες στις 4 μ.μ., άνοδο 60 σεντς, φθάνοντας στα 27,70 δολ. η μία, ώρα Ν. Υόρκης στο Nasdaq, Απώλειες 15 σεντς, σημείωσαν οι μετοχές της Nokia, φθάνοντας στα 13,79 ευρώ η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα