Διατηρεί τα κέρδη του το δολάριο

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2005 10:33

ΘΕΤΙΚΟ παραμένει το κλίμα για το δολάριο εν μέσω προσδοκιών για περαιτέρω άνοδο των αμερικανικών επιτοκίων.

Ο διοικητής της Fed, Αλαν Γκρίνσπαν, δήλωσε χθες ενώπιον του Κογκρέσου ότι η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε «καλό δρόμο» εκτιμώντας ότι υπάρχουν περιθώρια σταδιακής αύξησης των επιτοκίων.

«Οι ανησυχητικές ενδείξεις που καταγράφηκαν στις αρχές της άνοιξης δεν αποτέλεσαν προμήνυμα για την επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας» υπογράμμισε ο κ. Γκρίνσπαν στην Οικονομική Επιτροπή του Κογκρέσου. Επιπλέον ανέφερε ότι παρά την αύξηση των τιμών στην αγορά κατοικίας υποχωρούν οι φόβοι περί πληθωριστικών πιέσεων.

Από την άλλη πλευρά, αποθαρρυντικά είναι για μία ακόμη φορά τα νέα από το χώρο της ευρωπαϊκής οικονομίας, καθώς η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία σημείωσε απρόσμενη πτώση τον Απρίλιο.

Η παραπάνω είδηση ήρθε να προστεθεί στη χθεσινή ανακοίνωση ότι οι γερμανικές εξαγωγές μειώθηκαν τον Απρίλιο κατά 0,4%. Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο κατά 0,6%.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης στο δεύτερο τρίμηνο θα είναι «μέτρια» http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/06/10/1059744.htm .

Η ευρωπαϊκή οικονομία αναπτύσσεται με βραδύτερους του αναμενόμενου ρυθμούς, γεγονός που οφείλεται εν μέρει στις υψηλές τιμές πετρελαίου και τις συναλλαγματικές εξελίξεις, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Τιερί Μπρετόν http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/06/10/1059742.htm .

Στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, στις 10:20 ώρα Ελλάδος, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,2226 δολάρια έναντι 1,2230 δολαρίων αργά χθες το βράδυ.

H HSBC προβλέπει τώρα άνοδο του ευρώ στα 1,24 δολάρια έως τα τέλη του Ιουνίου, ενώ η προηγούμενη εκτίμησή της έκανε λόγο για άνοδο του ενιαίου νομίσματος στα 1,32 δολάρια.

Το ευρώ υποχώρησε χθες έως τα 1,2176 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο από την 1η Ιουνίου.

Παράλληλα, στις 10:10, το δολάριο ισοδυναμούσε με 107,35 γιεν από από 107,4 γιεν αργά το βράδυ της Πέμπτης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα