Γερμανία: Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι αμυντικές εξαγωγές το 2015

Κυριακή, 03 Ιουλίου 2016 15:39
UPD:15:41
REUTERS/SIEGFRIED MODOLA

Πρόκειται για την υλοποίηση συμφωνίας, η οποία σύμφωνα με την αναφορά είχε εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση της Γερμανίας, το 2013 (φωτ. αρχείου).

Σχεδόν διπλασιάστηκαν το 2015 οι γερμανικές εξαγωγές αμυντικών συστημάτων, καταγράφοντας ιστορικό υψηλό από την αρχή του αιώνα, σύμφωνα με τη Welt am Sonntag, η οποία επικαλείται έγγραφη αναφορά του γερμανικού ΥΠΟΙΚ.

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι άδειες που δόθηκαν για την εξαγωγή αμυντικών συστημάτων έφτασαν στα 7,86 δισ. ευρώ το 2015, σε σύγκριση με τα 3,97 δισ. ευρώ που έφθαναν οι αμυντικές εξαγωγές το 2014.

Η εφημερίδα τονίζει ότι η προσοχή του υπουργείου Οικονομικών επικεντρώθηκε στις ειδικές συνθήκες που διαμόρφωσαν το οικονομικό αποτέλεσμα των αμυντικών εξαγωγών την προηγούμενη χρονιά, όπως η έγκρισή του για την πώληση τεσσάρων αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού στη Βρετανία, ύψους 1,1 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, το ΥΠΟΙΚ ενέκρινε και την πώληση αρμάτων μάχης, αλλά και οβιδοβόλων μαζί με τα ανάλογα πυρομαχικά και τα οχήματα υποστήριξης στο Κατάρ, ύψους 1,6 δισ. ευρώ. Πρόκειται για την υλοποίηση συμφωνίας, η οποία σύμφωνα με την αναφορά είχε εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση της Γερμανίας, το 2013.

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα