Teekay: «Θα περιμένουμε για να κάνουμε εξαγορές», σύμφωνα με τον CEO

Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2005 13:44

ΘΑ αποφύγει την εξαγορά μικρότερων ανταγωνιστριών, μέχρι τη μείωση των τιμών των μετοχών και των πλοίων, η Teekay Shipping Corp., της οποίας τα πλοία, μεταφέρουν περισσότερο από το 1/10 των παγκόσμιων ποσοτήτων πετρελαίου, που μεταφέρονται δια θαλάσσης σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τον εκτελεστικό της διευθυντή, Bjorn Moller.

«Βλέπουμε ότι οι τιμές είναι τόσο υψηλές στην παρούσα φάση για εμάς για να σκεφτούμε κάποια ενοποίηση», ανέφερε ο Meller, 47 ετών, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο Οσλο, συμπληρώνοντας: «Θα περιμένουμε για αυτές τις ευκαιρίες. Και θα είμαστε πολύ υπομονετικοί».

Οι μετοχές των ναυτιλιακών εταιρειών και οι τιμές για τα μεταχειρισμένα πλοία, αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ μέσα σε δύο χρόνια, αποτέλεσμα της σημαντικής αύξησης των ναύλων για τη μεταφορά εμπορευμάτων. Η Teekay, με έδρα το Nassau στις Μπαχάμες, κατέστη, μετά από εξαγορές ύψους 3,5 δισ. δολ. κατά τη διάρκεια των έξι τελευταίων ετών, η μεγαλύτερη εταιρεία τάνκερ στον κόσμο.

Οι μετοχές της Teekay, οι οποίες σημείωσαν άνοδο, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ, των 54,45 δολ. η μία, στις 26 Νοεμβρίου, έχουν υποχωρήσει 19%, φθάνοντας στα 44,49 δολ. η μία, με βάση το χθεσινό κλείσιμο στη Ν. Υόρκη. Ωστόσο, βρίσκονται ακόμη 76% υψηλότερα του μέσου όρου των πέντε ετών.

Ο Bloomberg Tanker Index, ο οποίος αποτελείται από τις μετοχές έξι εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης και της Teekey, έχει υποχωρήσει σε ποσοστό 17%, από τα υψηλά επίπεδα του Νοεμβρίου, όταν οι δείκτες των ναύλων έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα