Κερέ: Η ελληνική κρίση ανέδειξε τις αδυναμίες της Ευρωζώνης

Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2016 18:53
UPD:19:04
EPA/JULIEN WARNAND

«Η ελληνική κρίση έδειξε τα όρια αυτής της διαδικασίας: Οι αποφάσεις είναι πολύ αργές και προκαλούν υψηλό κόστος για όλους», υπογράμμισε ο κ. Κερέ (φωτ. αρχείου).

Η ελληνική κρίση ανέδειξε τις αδυναμίες του σημερινού μοντέλου της Ευρωζώνης, τόνισε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μπενουά Κερέ, προσθέτοντας ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται αργά και έχουν υψηλό κόστος για όλους. 

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, ο κ. Κερέ στάθηκε στην ανάγκη ισχυρότερης ενοποίησης της Ευρωζώνης, σημειώνοντας ότι το ευρώ πρέπει να προστατευθεί.

«Αυτό υποθέτει ότι θα κινηθούμε στην κατεύθυνση της ενοποίησης σε χρηματοοικονομικά και δημοσιονομικά θέματα, η οποία θα εστιάζει σε κοινούς θεσμούς της Ευρωζώνης που θα λογοδοτούν στους πολίτες. Χωρίς αυτή, η ικανότητά μας να αντιδρούμε θα είναι περιορισμένη και, για μια ακόμη φορά, θα χάσουν οι πιο ευάλωτοι και οι νεότεροι», συνέχισε ο ίδιος.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η εμπειρία από την κρίση τον έχει πείσει πως μία διακυβερνητική Ευρώπη, όπου οι δημοσιονομικές και χρηματοοικονομικές αποφάσεις λαμβάνονται μόνο από τις κυβερνήσεις, θα καταδίκαζε το ευρώ σε μακροχρόνια αδυναμία.

«Η ελληνική κρίση έδειξε τα όρια αυτής της διαδικασίας: Οι αποφάσεις είναι πολύ αργές και προκαλούν υψηλό κόστος για όλους», υπογράμμισε ο κ. Κερέ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα