ΣΕΤΕ: Αρνητική επίδραση του Brexit στον τουρισμό

Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2016 14:37
UPD:14:38
REUTERS/STOYAN NENOV

Ο ΣΕΤΕ εκτιμά ότι ο ελληνικός τουρισμός θα πληγεί από την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ε.Ε., λόγω της παρατηρούμενης αβεβαιότητας και της διολίσθησης της λίρας

Αρνητική επίδραση σε αφίξεις και έσοδα λόγω του Brexit αναμένει για φέτος ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), σύμφωνα με ειδική του μελέτη.

Συγκεκριμένα, ο ΣΕΤΕ εκτιμά ότι ο ελληνικός τουρισμός θα πληγεί από την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ε.Ε., λόγω της παρατηρούμενης αβεβαιότητας και της διολίσθησης της λίρας.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το 50% των Βρετανών προγραμματίζει τις διακοπές του το τελευταίο δίμηνο, ενώ το 30% τον τελευταίο μήνα.

Παράλληλα, ο ΣΕΤΕ εκτιμά ότι αρνητικές επιπτώσεις θα παρατηρηθούν και σε άλλες μορφές – μη εποχικών – ταξιδιών αναψυχής, όπως ο τουρισμός πόλεων, ο πολιτιστικός τουρισμός και η αγορά συνεδρίων, εταιρικών συναντήσεων και ταξιδιών κινήτρων.

Η σημασία της βρετανικής αγοράς είναι καίρια για τον ελληνικό τουρισμό, δεδομένου του μεγάλου μεγέθους της (2,4 εκατ. επισκέπτες και 2 δισ. ευρώ το 2015) αλλά και του υψηλού ρυθμού ανάπτυξης που παρουσίαζε το 2016, σπεύδει να επισημάνει ο Σύνδεσμος.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα