Sanofi: Το Acomplia βοηθά στην απώλεια βάρους των διαβητικών

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη που παρουσιάστηκε σε συνέδριο στις ΗΠΑ
Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2005 09:21

ΤΟ υπό πειραματικό στάδιο φάρμακο απώλειας βάρους της Sanofi-Aventis SA, Acomplia, για το οποίο οι αναλυτές λένε, ότι θα πραγματοποιήσει ετήσιες πωλήσεις υψηλότερες του 1 δισ. δολ., βοήθησε τους παχύσαρκους διαβητικούς να ελέγξουν το ζάχαρο στο αίμα τους, σε συνδυασμό με την απώλεια βάρους, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Το σκεύασμα Acomplia, μειώνει σημαντικά το επίπεδο του HbA1c, μέτρο του ελέγχου σακχάρου στο αίμα, σε διπλάσιο αριθμό ασθενών, απ'ό,τι σε εκείνους που τους δόθηκε εικονικό σκεύασμα, σύμφωνα με τον Marc Cruzel, αντιπρόεδρο της Sanofi, που εδρεύει στο Παρίσι. Τα αποτελέσματα της μελέτης ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της American Diabetes Association, στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ.

Οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ και της Ευρώπης, επανεξετάζουν το σκεύασμα της Sanofi, της δεύτερης σε μέγεθος φαρμακοβιομηχανίας της Ευρώπης και η μελέτη αυτή, είναι η τελευταία από τις τέσσερις, οι οποίες έπρεπε να γίνουν. Το Acomplia, το οποίο μπορεί να βοηθήσει παράλληλα στο κόψιμο του καπνίσματος και στην απώλεια βάρους, ενδέχεται να έχει ετήσιες πωλήσεις ύψους 7 δισ. δολ., σύμφωνα με τον Eric Le Berrigaud, αναλυτή της Raymond James Asset Management.

Η τελευταία μελέτη κάλυψε ασθενείς με δύο τύπους διαβήτη, την πιο διαδεδομένη μορφή, στην οποία το σώμα δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη ή τα κύτταρα αγνοούν την ινσουλίνη που παράγεται. Η ινσουλίνη είναι απαραίτητη στο σώμα για να μπορέσει να χρησιμοποιήσει τη ζάχαρη.

Στις τέσσερις μελέτες η Sanofi ήλεγξε 6.000 ασθενείς και αποτέλεσαν τη μεγαλύτερη κλινική έρευνα που έγινε ποτέ για τον ενδεχόμενο κίνδυνο του σκευάσματος στην καρδιά.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η παχυσαρκία έχει λάβει το μέγεθος επιδημίας. Τουλάχιστον 300 εκατ. ενήλικες διεθνώς θεωρούνται κλινικά παχύσαρκοι, σύμφωνα με τις επίσημα στοιχεία του Οργανισμού. Η παχυσαρκία προκαλεί σοβαρές και χρόνιες ασθένειες, ενώ στα παιδιά έχει αρχίσει να λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις και να αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τις νέες γενιές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα