ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ : ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016 19:18
UPD:23:53

Η «ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ Α.Β.Ε.Ε.» (η «Εταιρεία») σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Ε.Κ. με την υπ'αριθμό 2407/29.6.2016 και σε εφαρμογή των  διατάξεων του άρθρου 21 του ν. 3556/2007 γνωστοποιεί προς το επενδυτικό κοινό τα ακόλουθα:

Το συνολικό ύψος απαιτήσεων της Εταιρείας από την «Μαρινόπουλος Α.Ε.» ανέρχεται στο ποσό των 86 εκ. € εκ των οποίων εξασφαλισμένο είναι το ποσό των 05 εκ. €. Η εταιρεία έχει ήδη εγκαίρως προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για τη διεκδίκηση των εν λόγω απαιτήσεων.

Η Εταιρεία προβλέποντας τις δυσμενείς εξελίξεις όσον αφορά στην αλυσίδα «Μαρινόπουλος Α.Ε.» έχει εκπονήσει και υλοποιεί σχέδιο ανάπτυξης του κύκλου εργασιών της ώστε να αντικατασταθεί ο κύκλος εργασιών που αφορούσε στη συγκεκριμένη αλυσίδα λιανικής. Το σχέδιο αυτό δεν περιλαμβάνει πωλήσεις στην εν λόγω αλυσίδα αλλά εστιάζει σε μικρά σημεία πώλησης λοιπά κανάλια διανομής εξαγωγές προϊόντων καθώς και νέες συμφωνίες παραχώρησης χρήσης δικαιωμάτων βιομηχανικής ιδιοκτησίας (licensing).

Έτσι το ποσοστό πωλήσεων στην «Μαρινόπουλος Α.Ε.» επί του κύκλου εργασιών ανήλθε σε 27% για το πρώτο εξάμηνο του 2016 καθόσον η Εταιρεία έχει διακόψει τη συνεργασία και εντός του 2016 πραγματοποιήθηκαν ελάχιστες πωλήσεις.

Επομένως η επίπτωση στον κύκλο εργασιών δεν εκτιμάται να είναι σημαντική καθώς η Εταιρεία έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες τόσο εμπορικά όσο και νομικά. H επίπτωση στα αποτελέσματα και τα ιδία κεφάλαια της Εταιρείας δεν δύναται να εκτιμηθεί στο παρόν στάδιο εν αναμονή των οικονομικών και νομικών εξελίξεων που αφορούν στην «Μαρινόπουλος Α.Ε.».

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα