Rolls-Royce: Παραγγελία 800 εκατ. δολ. από την Air China

Για την παραγωγή των μηχανών των αεροσκαφών Α330-200 της Airbus
Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2005 13:04

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ύψους 800 εκατ. δολ., για την προμήθεια μηχανών στην Air China Ltd. για 20 νέα αεροσκάφη, έκλεισε η Rolls-Royce Group Plc, η δεύτερη σε μέγεθος κατασκευάστρια μηχανών αεροσκαφών στον κόσμο.

Η εταιρεία, ανακοίνωσε, ότι θα προμηθεύσει με μηχανές τύπου Trent 700 τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Κίνας, για τα αεροσκάφη τύπου A330-200 της Airbus SAS.

H Rolls-Royce, βασίζεται στις πωλήσεις της στην Κίνα, για να ξεπεράσει τη μεγαλύτερη προμηθεύτρια μηχανών αεροσκαφών, General Electric Co., σε μια αγορά ύψους 35 δισ. δολ. ετησίως. Η εταιρεία, που εδρεύει στο Λονδίνο, επιδιώκει να αυξήσει τα κέρδη της και να μειώσει το χρέος της φέτος, μετά την αύξηση της ζήτησης για νέες μηχανές αεροσκαφών, αλλά και για την παροχή των υπηρεσιών της μετά την πώλησή τους, σε συνδυασμό με την πώληση εξαρτημάτων των μηχανών.

«Αυτή είναι μια σημαντική απόφαση για την αεροπορική εταιρεία της Κίνας», ανέφερε ο Mike Terrett, πρόεδρος του τμήματος πολιτικής αεροπορίας της Rolls-Royce, σε σημερινή του δήλωση στο Air Show στο Παρίσι.

Η Rolls-Royce αύξησε τις πωλήσεις και τα κέρδη της σε ποσοστό της τάξης του 47% φέτος, ενώ οι πωλήσεις της General Electric, υποχώρησαν 1,9%, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Wall Street Journal, τον Μάρτιο.

Περίπου 63.000 μηχανές αεροσκαφών, αξίας 495 δισ. δολ., θα παραδοθούν στις εμπορικές αεροπορικές εταιρείες διεθνώς τις επόμενες δύο δεκαετίες και ακόμη 33.000 μηχανές αεροσκαφών, αξίας 55 δισ. δολ., θα απαιτηθούν από τις άλλες αγορές, σύμφωνα με την Rolls-Royce.

H Air China, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αγοράσει 20 αεροσκάφη τύπου Α330 της Airbus SAS τον Ιανουάριο αντί 2,9 δισ. δολ., με βάση την χαμηλότερη αξία των αεροσκαφών στον τιμοκατάλογο της εταιρείας. Τα αεροσκάφη με τις δύο μηχανές, που θα μπορούν να μεταφέρουν 253 επιβάτες και να διανύσουν απόσταση 6.450 ναυτικών μιλίων (11.946 χλμ.), θα παραδοθούν από το 2006 έως το 2008.

Η Airbus SAS, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εμπορικών αεροσκαφών στον κόσμο, είπε τον Μάρτιο, ότι η Κίνα, ενδέχεται να χρειαστεί 1.790 νέα αεροσκάφη, αξίας 230 δισ. δολ. μέχρι το 2023. Η ζήτηση, την ίδια χρονική περίοδο, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Boeing Co., τον περασμένο Νοέμβριο, θα είναι 2.300 νέα αεροσκάφη, αξίας 180 δισ. δολαρίων.

Σήμερα η αεροπορική εταιρεία, ανακοίνωσε, ότι σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των διεθνών της πτήσεων και να ανακαινίσει τις καμπίνες για τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών, σε συνδυασμό με την τόνωση της ανταγωνιστικότητας έναντι άλλων αεροπορικών εταιρειών, όπως της Continental Airlines Inc.

Η Air China, θα δαπανήσει 688 εκατ. γιουάν (83 εκατ. δολ.) για να βελτιώσει τις καμπίνες της πρώτης και της θέσης business σε 15 αεροσκάφη της τύπου Boeing 747, Airbus A340 και άλλα που χρησιμοποιεί στις διεθνείς της πτήσεις.

Τον Μάρτιο, η Rolls-Royce είπε ότι έχει το 40% των παραγγελιών μηχανών αεροσκαφών στον κόσμο, έναντι 10% που κατείχε την δεκαετία του 1980. Σύμφωνα με τη διοίκησή της, πλέον του 40% των παραγγελιών αφορούν αεροσκάφη με διπλές σειρές θέσεων.

Η China Southern Airlines Co. και η China Eastern Airlines Corp., διάλεξαν και οι δύο τις μηχανές Trent 700 της Rolls-Royce, για τα αεροσκάφη Airbus A330, που αγόρασαν, για να επεκτείνουν τον στόλο τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα