Προς τα ληξιπρόθεσμα της ΔΕΗ μέρος της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016 15:52
UPD:15:55
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως υπάρχουν πρώτα θετικά αποτελέσματα των προγραμμάτων διακανονισμών, ενώ, παρότρυνε τη διοίκηση σε ενδελεχή επεξεργασία των κατηγοριών των οφειλετών για καλύτερα αποτελέσματα. 

Του Γιάννη Κανουπάκη

[email protected]

Μέρος της δόσης για την καταβολή των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τη ΔΕΗ, επιχειρεί να διαθέσει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Τόνισε, δε, πως υπάρχουν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα των προγραμμάτων διακανονισμών, ενώ, παρότρυνε τη διοίκηση σε ενδελεχή επεξεργασία των κατηγοριών των οφειλετών για καλύτερα αποτελέσματα. 

Παράλληλα, κάλεσε τους επικεφαλής της ΔΕΗ να παρακολουθήσουν και να εκμεταλλευθούν τις προκλήσεις των αλλαγών, οι οποίες συντελούνται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και υπέδειξε τομείς όπως οι Ανανεώσιμες Πηγές, το φυσικό αέριο και την ηλεκτροκίνηση οχημάτων.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η ΔΕΗ πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά, καλώντας την να εξετάσει τη στρατηγική των κοινοπραξιών, όπως και τη δημιουργία θυγατρικών στη λιανική. Επί του προκειμένου, η γ.σ. λαμβάνει αποφάσεις στο πλαίσιο της απόσχισης και του ΑΔΜΗΕ, σε κλίμα αντιδράσεων από την πλευρά των συνδικαλιστών.

Πάντως, ο πρόεδρος της ΔΕΗ προϊδέασε με επιστολή του, πριν από δύο ημέρες, τους εργαζόμενους για τις απαραίτητες αλλαγές, προ του φόβου κατάρρευσης της επιχείρησης σε μια απελευθερωμένη αγορά ηλεκτρισμού, με ανταγωνιστικές τιμές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα