Σύσκεψη για τη στήριξη της κλωστοϋφαντουργίας

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2005 14:54

Ευρεία σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Παπαθανασίου πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης για το σχεδιασμό, την εισήγηση και λήψη μέτρων για τη στήριξη της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης, ενόψει της συνεδρίασης της αρμόδιας Ομάδος Υψηλού Επιπέδου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου 2005 στις Βρυξέλλες και στην οποία θα συμμετάσχει ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας.

Οι φορείς ενημερώθηκαν από τους εκπρόσωπους του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και του υπουργείου Ανάπτυξης για τις τελευταίες εξελίξεις και σχετικές πρωτοβουλίες των δύο υπουργείων και παρουσιάστηκαν στατιστικά στοιχεία για τις εισαγωγές στην Ελλάδα κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων κυρίως από την Κίνα, Ινδονησία και Ινδία. Στη σύσκεψη ανακοινώθηκαν η:

- Κατάρτιση σχεδίου προγράμματος από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας για την ενίσχυση των κλάδων κλωστοϋφαντουργίας, ένδυσης, υπόδησης και δέρματος όσον αφορά την ποιοτική αναβάθμιση, την εξωστρέφεια και τον προσανατολισμό των επιχειρήσεων σε νέες δραστηριότητες. Το σχέδιο αυτό τέθηκε υπόψη των μελών της επιτροπής για ενημέρωσή τους και για διατύπωση παρατηρήσεων και προτάσεων.

- Ανάθεση μελέτης για την καταγραφή καθεστώτων υποστήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε χώρες της Ε.Ε. στους τομείς των εξαγωγών και των κλαδικών παρεμβάσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα