Σταθεροποιητικά το Χρηματιστήριο Αθηνών

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016 11:08
UPD:11:09
SOOC/Nikos Libertas

Σταθεροποιητικά κινείται στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής εν όψει των εξελίξεων σχετικά με το Brexit.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (11.04) ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,13% στις 541,18 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφει πτώση κατά 0,34% στις 1.459,95 μονάδες. Ο τζίρος κινείται σε ήπια επίπεδα, καθώς διαμορφώνεται στα 8,48 εκατ. ευρώ. Από το σύνολο των μετοχών, 20 ενισχύονται, 22 υποχωρούν και 13 παραμένουν αμετάβλητες.

Ο τραπεζικός κλάδος σημειώνει απώλειες κατά 1,24% στις 542,71 μονάδες, καθώς η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας υποχωρεί κατά 1,02%, της Eurobank κατά 2,66% και της Alpha Bank κατά 1,73%. Στον αντίποδα, η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς ενισχύεται κατά 0,58%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Grivalia Properties διολισθαίνει άνω του 3% ενώ πέριξ του 2% διαμορφώνονται οι απώλειες για Lamda Development, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΠΕ και Τέρνα Ενεργειακή. Αντίθετα, η μετοχή της ΔΕΗ ενισχύεται κατά 2,50%, της ΟΠΑΠ κατά 1,25% και της Folli-Follie κατά 1,75%.

Την ίδια ώρα, την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε τροποποιήσεις του κυρωτικού νόμου της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ στην COSCO προανήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας, μετά την αυστηρή επιστολή που απέστειλε η κινεζική εταιρεία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Το αυστηρό ύφος της κινεζικής εταιρείας προκάλεσε μάλιστα συναγερμό στην κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να κληθεί εσπευσμένα στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, υπεύθυνος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, ενώ την ίδια ώρα η Ν.Δ. κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι εξαπάτησε τους αντισυμβαλλόμενούς της.

«Αν τυχόν "σκάσει" η αλυσίδα Μαρινόπουλος θα είναι σε αντιστοιχία η Lehman Brothers της Ελλάδας», ανέφερε από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας την Τετάρτη στον ραδιοφωνικό σταθμό Real. Αναφερόμενος στις επιπτώσεις στην αγορά, εφόσον κατέρρεε η «Μαρινόπουλος», ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι πρώτο μέλημα είναι οι περίπου 13.000 εργαζόμενοι της εταιρείας, αλλά και οι 1.250 προμηθευτές, οι οφειλές προς οποίους - όπως εκτιμά το ΕΒΕΑ - ανέρχονται σε 700 εκατ.  

Συγχρόνως, το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς εξέλεξε την Τετάρτη τον κ. Γιώργο Πουλόπουλο ως νέο μέλος του δ.σ. και αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο. Στον κ. Πουλόπουλο ανατέθηκε και η άσκηση των καθηκόντων του διευθύνοντος συμβούλου, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου CEO. Ο κ. Πουλόπουλος εργάζεται ως στέλεχος στην Τράπεζα 17 χρόνια και είναι ο CFO της Τράπεζας Πειραιώς τα τελευταία έξι χρόνια.

Τέλος, την έκδοση κοινών ομολογιακών δανείων μέχρι του ποσού των πέντε εκατ. ευρώ ενέκρινε, μεταξύ άλλων, η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας «Τεχνική Ολυμπιακή Α.Ε.». Επίσης, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, αποφασίστηκε η παροχή εξουσιοδότησης στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την υπογραφή τους.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα