Εβερτ: Θα ήταν σκάνδαλο αν η ρύθμιση αναφέρονταν στις ιδιωτικές τράπεζες

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2005 16:35
UPD:18:17

Απεργιακή κόπωση παρατηρείται στις τράπεζες, καθώς σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα, σε σχέση με τις κινητοποιήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, κυμάνθηκε σήμερα το ποσοστό απεργίας (25%-45%) στις τράπεζες όπου έχει συμμετοχή το Δημόσιο, ενώ οι ιδιωτικές τράπεζες λειτούργησαν κανονικά.

Με σημαντική συμμετοχή, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές της ΟΤΟΕ, άρχισε σήμερα η 48ωρη απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων για το ασφαλιστικό του κλάδου. Η απεργία αποτελεί την πρώτη από τις κυλιόμενες 48ωρες απεργίες που θα κλιμακωθούν μέχρι την Πέμπτη 16 Ιουνίου, ενώ η ΟΤΟΕ δεν αποκλείει να δώσει συνέχεια στις κινητοποιήσεις.

Αύριο το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΤΟΕ.

Ο πρώην πρόεδρος τς ΝΔ Μιλτιάδης Εβερτ, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, ότι η ΟΤΟΕ κήρυξε απεργία πριν καν διαβάσει τι ακριβώς προβλέπει το σχέδιο νόμου σχετικά με τα ασφαλιστικά ταμεία των τραπεζών. Οπως αναφέρει ο κ. Εβερτ, το κράτος συμμετέχει με υψηλό ποσοστό στη σύνθεση του μετοχικού κεφαλαίου της Αγροτικής και της Εμπορικής και προσπαθεί να δώσει λύση στα προβλήματα των δύο αυτών τραπεζών.

Για τη ρύθμιση που προωθείται, ο κ. Εβερτ αναφέρει ότι αυτή δεν αναφέρεται σε καμία περίπτωση στις ιδιωτικές τράπεζες, διότι αυτό θα ήταν σκάνδαλο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα