Οι προτάσεις της IBM στον δήμο Αθηναίων στο πλαίσιο του προγράμματος Smart Cities Challenge

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016 13:22
UPD:13:52
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

της Λέττας Καλαμαρά

Τις προτάσεις της προς τον δήμο Αθηναίων παρουσίασε η ΙΒΜ στο πλαίσιο του προγράμματος Smart Cities Challenge που αφορά στην αποκατάσταση και την αναζωογόνηση του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της πόλη με την αξιοποίηση των λύσεων της τεχνολογίας.

Ένα βασικό συμπέρασμα είναι πως η Αθήνα υποφέρει απο την κακή χρήση αυτοκινήτων την έλλειψη πάρκινγκ και εναλλακτικών μέσων μεταφοράς όπως ποδήλατα, χρήση πεζόδρομων και πιο έξυπνο συνδυασμό μεταφορικών μέσων.

Με βάση τη μελέτη των εμπειρογνωμόνων της ΙΒΜ μετά από συνεντεύξεις με 100 φορείς της πόλης προτείνεται η ενίσχυση της επιβολής των κανονισμών στο κεντρο της πόλης με τη χρήση της τεχνολογίας, κατάρτιση ολοκληρωμένης στρατηγικής συνδυασμένων αστικών μεταφορών, ανάπτυξη τεχνολογιών ευφυών μεταφορών, ενθάρρυνση της ανταλλαγής δημόσιων και ιδιωτικών πληροφοριών για την αξιοποίηση δεδομένων προς όφελος της πόλης, θεμελίωση αρχής μητροπολιτικών μεταφορών, προσέλκυση των Αθηναίων να μοιραστούν το όραμα για τις μεταφορές με τη χρήση πολυμέσων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΙΒΜ Σπυρό Πουλίδα η βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και κίνησης στην πόλη θα σημάνει την έναρξη δημιουργίας μιας έξυπνης πόλης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα