Embraer: Παραγγελία 138 εκατ. δολ. από την ινδική Paramount Airways

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2005 12:49

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ύψους 138 εκατ. δολ., από την ινδική αεροπορική εταιρεία, Paramount Airways, για την κατασκευή πέντε αεροσκαφών, έκλεισε η Empresa Brasileira de Aeronautica SA, η τέταρτη σε μέγεθος βιομηχανία κατασκευής αεροσκαφών στον κόσμο, γνωστή και ως Embraer.

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, που εδρεύει στο Μαντουράϊ της Ινδίας, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα αεροσκάφη της σειράς 170 της Embraer για πτήσεις εσωτερικού, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

Η Embraer, αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη της παράδοσης αεροσκαφών φέτος, στα 145, τρία τμήματα λιγότερα από τις περυσινές παραδόσεις. Ο εκτελεστικός της διευθυντής, Mauricio Botelho, αυξάνει την εξάρτηση από τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους της Κίνας, της Ινδίας και της Νοτιο-Ανατολικής Ασίας, καθώς η άνοδος του κόστους των καυσίμων, σε συνδυασμό με τη μείωση των κερδών, είχαν σαν αποτέλεσμα τον κλονισμό της ζήτησης στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Η Paramount, είναι μία από τις 12 νέες αεροπορικές εταιρείες, που δημιουργήθηκαν τους 12 τελευταίους μήνες στην Ινδία, χρόνος κατά τον οποίο, συνολικά 14,8 εκατ. άνθρωποι ταξίδεψαν με αεροπλάνα. Τα αεροπορικά ταξίδια στην δεύτερη πιο πολυπληθή χώρα του κόσμου, ενδέχεται να σημειώσουν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 20%, κάθε χρόνο, ωθώντας τις ινδικές αεροπορικές εταιρείες, να αγοράσουν τουλάχιστον 570 νέα αεροσκάφη μέχρι το 2023, σύμφωνα με την εκτίμηση της Airbus SAS.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα