Οριακή άνοδος στη Wall Street

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2005 17:33

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη ύστερα από τα καθησυχαστικά στοιχεία για τον πληθωρισμό που δόθηκαν νωρίτερα στη δημοσιότητα.

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε το Μάιο κατά 0,6% έναντι αύξησης 0,6% τον Απρίλιο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση κατά 0,2%. Εξαιρουμένων των κλάδων ενέργειας και τροφίμων, ο εν λόγω δείκτης σημείωσε οριακή άνοδο κατά 0,1% έναντι προβλέψεων για αύξηση 0,2%.

Τα παραπάνω στοιχεία ενισχύουν την άποψη ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ενδεχομένως να μετριάσει το ρυθμό αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων. «Εκτιμούμε ότι η Fed βρίσκεται στα τελευταία στάδια αυστηροποίησης της νομισματικής της πολιτικής», δήλωσε στο Bloomberg αναλυτής στην ISI Group στη Νέα Υόρκη.

Ενθαρρυντικά είναι τα νέα και από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, καθώς τα κέρδη της Lehman Brothers σημείωσαν αύξηση μεγαλύτερη των προσδοκιών στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ η Best Buy αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για την κερδοφορία της στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης.

Ωστόσο, προβληματισμό προκάλεσε η μεγαλύτερη της αναμενόμενης πτώση των λιανικών πωλήσεων το Μάιο. Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, τον περασμένο μήνα οι παραπάνω πωλήσεις μειώθηκαν κατά 0,6% έναντι αύξησης 1,5% - βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων – τον Απρίλιο. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 0,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα