Best Buy: Στα ύψη τα καθαρά κέρδη από τις πωλήσεις MP3 και TV

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2005 08:34

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 49%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Best Buy Co., μεγαλύτερη των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, αποτέλεσμα των πωλήσεων των MP3, των ψηφιακών τηλεοράσεων και των κομπιούτερ (notebook). Οι μετοχές της εταιρείας, αναρριχήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 15%, φθάνοντας στα υψηλότερα, παρά ποτέ, επίπεδα.

Τα καθαρά κέρδη της υπ'αριθμόν ένα, εταιρείας λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών των ΗΠΑ, αυξήθηκαν στα 170 εκατ. δολ. ή 51 σεντς ανά μετοχή, από 114 εκατ. δολ. ή 34 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις, το τρίμηνο που έληξε στις 28 Μαΐου, αυξήθηκαν 12%, φθάνοντας στα 6,12 δισ. δολ., σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Ρίτφιλντ, της Μινεζότα των ΗΠΑ.

Οι πωλήσεις των καταστημάτων της αυξήθηκαν 9%, σε πριοχές όπου η εταιρεία προσέφερε περισσότερα προϊόντα σε συγκεκριμένο καταναλωτικό κοινό, όπως κομπιούτερ (notebook), τα οποία χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων. Η εταιρεία, η οποία αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για το σύνολο της χρήσης, προσέφερε μεγαλύτερη γκάμα σε ψηφιακές τηλεοράσεις όπως την Philips των 30 ιντσών, αξίας 2.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις 26 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από την Thomson Financial, τα κέρδη της εταιρείας θα ανήρχοντο σε 30 σεντς ανά μετοχή. Την τελευταία διετία, η Best Buy, εμφάνισε επί πέντε τρίμηνα υψηλότερα, των εκτιμήσεων κέρδη, και μόνο σε τρία, τα αποτελέσματά της συνέπεσαν με τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα