PartyGaming: Μέχρι και 9,2 δισ. δολ. η αξία της κατά τη δημόσια εγγραφή

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2005 10:04

ΣΧΕΔΙΑ, για την πώληση των μετοχών της, αξίας 5,08 δισ. λιρών Αγγλίας (9,19 δισ. δολ. ΗΠΑ), στο Λονδίνο, κάνει η μεγαλύτερη εταιρεία online καζίνο στον κόσμο, PartyGaming Plc.

Οι μετοχές της θα πουληθούν από 111 πένες έως 127 πένες η μία, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 4,76 δισ. λίρες, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Στο ανώτατο επίπεδο της κλίμακας, η αξία των μετοχών – σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg – ανέρχεται σε 5,08 δισ. λίρες.

Οι ιδρυτές της εταιρείας, σχεδιάζουν να πουλήσουν 781,8 εκατ. μετοχές, που αντιστοιχούν στο περίπου 20,6% της εταιρείας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Με βάση την ανώτατη τιμή της κλίμακας, η πώληση μπορεί να αποφέρει 993, εκατ. λίρες. Η Dresdner Kleinwort Wasserstein, η οποία διαχειρίζεται την πώληση, θα έχει τη δυνατότητα να πουλήσει επιπλέον 115,3 εκατ. μετοχές.

Η PartyGaming, λέει, ότι ελέγχει περίπου το 55% της παγκόσμιας αγοράς online πόκερ, η οποία σύμφωνα με την ανταγωνίστριά της, Sportingbet Plcμ απέκτησε περισσότερο από τριπλάσιο μέγεθος, φθάνοντας στο 1,5 δισ. δολ., μέσα σε δύο χρόνια. Οι μετοχές της Sportingbet Plc, της οποίας το Paradise Poker, είναι το τρίτο σε μέγεθος πόκερ online στον κόσμο, τετραπλασιάστηκαν το 2004.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα