Acer: 50% υψηλότερες πωλήσεις θα εμφανίσει το 2005 και το 2006

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2005 11:16

ΑΥΞΗΣΗ των πωλήσεων, σε ποσοστό από 40%-50%, εκτιμά ότι θα εμφανίσει την τρέχουσα και την επόμενη χρήση, η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία πώλησης προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, Acer Inc., η διοίκηση της οποίας προβλέπει ότι θα κερδίσει μερίδιο αγοράς, από την International Business Machines Corp. (ΙΒΜ).

Η πώληση του τμήματος προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών της IBM τον μήνα που πέρασε, στην Lenovo Group Ltd., της Κίνας, προκάλεσε «αναταράξεις» στην αγορά, γεγονός το οποίο ενδέχεται να βοηθήσει στην επέκταση της Acer, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Gianfranco Lanci, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στην Ταϊπέι, όπου εδρεύει η εταιρεία.

«Η συγχώνευση της Lenovo και της IBM, θα πάρει χρόνο για να ολοκληρωθεί και αυτό δίνει τη δυνατότητα στην Acer να επεκταθεί», ανέφερε ο Kevin Yang, ο οποίος διαχειρίζεται 100 εκατ. δολ. σε μετοχές, ως αντιπρόεδρος της International Investment Trust Co., στην Ταϊπέι.

Ο Lanci, 50 ετών, είπε, ότι το μερίδιο της Acer στην παγκόσμια αγορά προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενδέχεται να αναρριχηθεί κατά περίπου 4,5% έως 5% στα τέλη αυτού του έτους, υψηλότερα από το μερίδιο 3,6%, που κατείχε τον Μάρτιο. Lenovo και ΙΒΜ, είχαν συνδυασμένο μερίδιο αγοράς 7,1% το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τον Bryan Ma, αναλυτή της εταιρείας ερευνών IDC, στη Σιγκαπούρη.

Κάποιοι από τους εταιρικούς πελάτες της IΒΜ, άρχισαν να επανεξετάζουν τα σχέδια αγορών τους, μετά τη συμφωνία Lenovo-IBM, είπε ο Lanci, ο οποίος αρνήθηκε να πει λεπτομέρειες. Η Acer, επενδύει στην προώθηση του σήματός της και στα δίκτυα διανομής της, για να επεκταθεί στις ΗΠΑ και την Κίνα και να καταστεί μία από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες πώλησης προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, μέχρι το 2007.

Οι μετοχές της Acer, υποχώρησαν 1% χθες, φθάνοντας στα 61,40 δολ. Ταϊβάν η μία, μετά την αναρρίχησή τους στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών, την προηγούμενη από την χθεσινή ημέρα. Η άνοδος των μετοχών της κατά 17% μέσα στο 2005, συγκρίνεται με την αντίστοιχη 1,1% που σημείωσε ο δείκτης Taiex. Οι μετοχές της, σημείωναν σήμερα άνοδο 20 σεντς, ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 61,60 δολ. Ταϊβάν, στις 12:42' μ.μ. στην Ταϊπέι.

O Lanci, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας τον Σεπτέμβριο, σχεδιάζει να μειώσει την εξάρτηση της Acer από την Ευρώπη, όπου πραγματοποιεί περίπου τα 2/3 των συνολικών της πωλήσεων. Ο ίδιος, είπε, ότι δεν έχει προς το παρόν σχέδια για εξαγορές και θα επιτύχει χωρίς αυτές τον στόχο του για ανάπτυξη της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα