Στα χαμηλότερα επίπεδα τριών ημερών η τιμή του χρυσού

Μετά την υποχώρηση των τιμών χονδρικής πώλησης του μετάλλου
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2005 12:15

KONTA στα χαμηλότερα επίπεδα, τριών συνεδριάσεων, υποχώρησε ο χρυσός, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση, ότι οι τιμές χονδρικής πώλησης του πολύτιμου μετάλλου υποχώρησαν στις ΗΠΑ, περισσότερο από τις προβλέψεις τον Μάϊο, μειώνοντας την γοητεία του ως «φράχτη», ενάντια του πληθωρισμού.

Οι τιμές στις βιομηχανίες και τους άλλους παραγωγούς μειώθηκαν 0,6% τον Μάϊο, μετά την άνοδό τους τον Απρίλιο, καθώς υποχώρησε το κόστος για βενζίνη, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και αυτοκίνητα, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ. Μερικοί επενδυτές, αγοράζουν χρυσό, όταν ο πληθωρισμός περιορίζει την αξία των πάγιων περιουσιακών στοιχείων, όπως των ομολόγων.

«Ο χρυσός υποχώρησε χαμηλότερα, καθώς οι φόβοι για τον πληθωρισμό δαμάστηκαν», είπε ο Daniel Hynes, αναλυτής της Australia & New Zealand Banking Group Ltd. στη Μελβούρνη, σε σχόλιό του μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση, υποχώρησε 15 σεντς, φθάνοντας στα 426,70 δολ. η ουγγιά, στις 9:48' π.μ. ώρα Σύδνεϋ, από 426,85 δολ., που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Χθες, η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,5%, στα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 10 Ιουνίου.

Οι τιμές παραγωγού αναμένετο να μειωθούν 0,2%, σύμφωνα με τις τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, πριν από την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας. Τα συμβόλαια του χρυσού, άγγιξαν τα υψηλότερα επίπεδα 16 ετών, φθάνοντας τα 458,70 δολ. η ουγγιά στις 2 Δεκεμβρίου του 2004 και στα υψηλότερα επίπεδα μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Το πολύτιμο μέταλλο, υποχώρησε επίσης χθες, καθώς το δολάριο των ΗΠΑ κινήθηκε ανοδικά έναντι του ευρώ, περιορίζοντας την ελκυστικότητα του χρυσού, ως εναλλακτική λύση επένδυσης σε αμερικανικό νόμισμα.

Το δολάριο, διαπραγματεύθηκε στο 1,2027 έναντι του ευρώ σήμερα στις 9:06' π.μ., στο Σύδνεϋ, από 1,2032 δολ., που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Χθες, το ευρώ υποχώρησε έναντι του δολαρίου κατά 0,6%.

Ο χρυσός για τα συμβόλαια του Αυγούστου, υποχώρησε 70 σεντς, ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στα 428,60 δολ. η ουγγιά, κατά τη διαπραγμάτευσή του, μετά από τη συνεδρίαση, στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, στις 9:42' π.μ., ώρα Σύδνεϋ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα