Κυριακόπουλος: «Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε νοοτροπία»

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2005 14:29
UPD:16:43

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε νοοτροπία, είναι κοινή διαπίστωση όλων ότι πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ), Οδυσσέας Κυριακόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, το μήνυμα της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου ήταν ότι ήρθε η ώρα να αλλάξουμε νοοτροπία. Η κοινωνία, συμπλήρωσε, συμφωνεί και ενοχλείται από την ακρίβεια, την ανεργία και την έλλειψη επενδύσεων, ωστόσο, όπως επισήμανε ο κ. Κυριακόπουλος, αντιδρούμε σε κάθε αλλαγή που μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ άχθηκε επίσης υπέρ της άρσης της μονιμότητας στις ΔΕΚΟ, ενώ για το στενό δημόσιο τομέα είπε ότι υπάρχει συνταγματική κατοχύρωση και η όποια συζήτηση είναι φιλολογική.

Ο κ. Κυριακόπουλος επισήμανε πάντως ότι οι αμοιβές στο Δημόσιο, σε σχέση με το προϊόν που παράγεται, είναι υπερβολικές και αν υπήρχαν λιγότεροι υπάλληλοι, θα έπαιρναν καλύτερους μισθούς. Ζήτησε επίσης κατάργηση του νόμου Γιαννίτση για τις υπερωρίες, σημειώνοντας ότι έβλαψε τα συμφέροντα των εργαζομένων, αφού οι υπερωρίες μειώθηκαν χωρίς να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Τέλος, τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν με συναίνεση, καθώς η εμπειρία έχει δείξει ότι χωρίς διάλογο δεν μπορεί να υπάρξουν λύσεις, έστω και αν είναι τεχνοκρατικά σωστές, όπως φάνηκε με το νομοσχέδιο Γιαννίτση για το Ασφαλιστικό.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την εξαμηνιαία δημοσκόπηση της MRB, το 73,8% των πολιτών θεωρεί ότι χρειάζονται αλλαγές στο ασφαλιστικό. Με τις αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΚΟ συμφωνεί το 39,4% των ερωτηθέντων, ενώ αντίθετο είναι το 23,5%. Το 27,8% δηλώνει ουδέτερο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα