Διαψεύδονται τα σενάρια περί εξαγοράς της INO

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2005 15:03

Παντελώς ανυπόστατες χαρακτηρίζει η διοίκηση της Οινοποιίας ΙΝΟ τις φήμες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στην αγορά και εμπλέκουν την εταιρεία σε πιθανά σενάρια εξαγοράς της από άλλη πολυεθνική ή μεγάλη ελληνική εταιρία.

«Διαψεύδουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις όποιες φήμες κυκλοφορούν και διαβεβαιώνουμε ότι ούτε η διοίκηση της εταιρείας ούτε οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ. έχει προβεί σε καμία συζήτηση – πόσο μάλλον καταλήξει σε συμφωνία- για πρόταση εξαγοράς της ΙΝΟ. Αντίθετα η διαρκής ανάπτυξη των μεγεθών μας τα τελευταία χρόνια και η επιτυχημένη πορεία μας εξασφαλίζει τα εχέγγυα της αυτόνομης ανάπτυξης μας», δήλωσε ο κ. Αν. Σαμπάνης Πρόεδρος του Δ.Σ. της οινοποιίας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, στη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας η ΙΝΟ επέτυχε δεκαπλασιασμό των πωλήσεων της, εισάγοντας στην αγορά δυνατές μάρκες όπως τα “ΙΝΟποιήματα”, τα ποικιλιακά “ΙΝΟ” και την ρετσίνα “Γιορτάσι” που γνωρίζουν μεγάλη αποδοχή και καθιέρωση.

Συνέπεια της πορείας αυτής είναι και η εκπόνηση ενός φιλόδοξου τριετούς επιχειρηματικού σχεδίου για την εταιρεία που προβλέπει την πλήρη αναδιοργάνωσή της με επέκταση και περαιτέρω εκσυγχρονισμό των παραγωγικών της δυνατοτήτων, την ενίσχυση των οργανωτικών της δομών και την ενίσχυση του στελεχιακού της δυναμικού.

Από άποψη μεγεθών, η εταιρεία στοχεύει σε διπλασιασμό των πωλήσεων της (επίτευξη πωλήσεων που θα ξεπεράσουν τα είκοσι εκατομμύρια ευρώ το οικονομικό έτος που λήγει Ιούνιο του2008) καθώς και σε τριπλασιασμό των εξαγωγών της στις διεθνείς αγορές που δραστηριοποιείται όπως Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ιαπωνία, Βέλγιο, Τσεχία και τις Σκανδιναβικές χώρες.

Οι προβλέψεις της εταιρείας για το οικονομικό έτος που τελειώνει τον Ιούνιο του 2005 κάνουν λόγο για πωλήσεις συσκευασμένων προϊόντων που θα ξεπεράσουν τα 11 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το 2005 σηματοδοτεί την απαρχή του τριετούς πλάνου αναδιοργάνωσης της ΙΝΟ, με την μεταφορά ενός σημαντικού τμήματος των εσόδων της (κρασί χύμα, καθώς και κωδικούς προϊόντων για εξειδικευμένα τμήματα της αγοράς) σε άλλες εταιρίες του ομίλου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα