Ανοδικά κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ

Καθώς εικάζεται ότι αυξήθηκε η βιομηχανική ανάπτυξη στις ΗΠΑ
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2005 08:43

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ για τέταρτη ημέρα, σε σύνολο πέντε ημερών, στην Ασία, καθώς εικάζεται, ότι, έκθεση της Federal Reserve, θα δείξει επιτάχυνση της βιομηχανικής ανάπτυξης.

Οι κατασκευές κατοικιών, αυξήθηκαν στις ΗΠΑ τον Μάϊο, ενδέχεται να δείξει άλλη έκθεση, ενισχύοντας τις εικασίες ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού για ένατη συνεχόμενη φορά, στα τέλη αυτού του μήνα. Χθες το δολάριο αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα εννέα μηνών και στο 1,2017, ενώ φέτος έχει σημειώσει συνολικά άνοδο 12%, έναντι του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος,

Εναντι του ευρώ, το δολάριο αναρριχήθηκε στο 1,2074 στη 1:14' μ.μ. στο Τόκυο, από 1,2115 δολ., που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Εναντι του γιέν, το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στα 109,34 από 109,21 γιέν. Το δολάριο, είναι ισχυρότερο έναντι 14 από τα 16 κυριότερα νομίσματα και ενδέχεται να αναρριχηθεί στο 1,1950 έναντι του ευρώ αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές.

«Η υποχώρηση του ευρώ επιταχύνθηκε, μετά την πτώση του κάτω από το 1,2080 δολ., όριο των αυτόματων εντολών πώλησης του νομίσματος», ανέφερε ο Robert Rennie, στρατηγικός αναλυτής της αγοράς συναλλάγματος στο Σύδνεϋ, με την Westpac Banking Corp. Συνήθως, οι διαπραγματευτές, βάζουν νωρίτερα τις εντολές τους για να αγοράσουν ή να πουλήσουν, προκειμένου να περιορίσουν τις ζημίες, στην περίπτωση που το νόμισμα ακολουθήσει αντίθετη πορεία από ό,τι προέβλεπαν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 49 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, o δείκτης Fed Bank of Philadelphia, αυξήθηκε στο 10 τον Ιούνιο, από 7,3 που ήταν τον Μάϊο. Οι τιμές, που κατέβαλαν τον περασμένο μήνα οι καταναλωτές στις ΗΠΑ, υποχώρησαν, σε αντίθεση με την ανάκαμψη της παραγωγής, σύμφωνα με τη χθεσινή έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα