Βραζιλία: Σταμάτησε να αυξάνει τα βασικά επιτόκια δανεισμού

Μετά την υποχώρηση του πληθωρισμού
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2005 09:20

ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΕ η Κεντρική Τράπεζα της Βραζιλίας, την επί εννέα μήνες αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης των μελών της, καθώς η υποχώρηση της ζήτησης καταναλωτών, άρχισε να περιορίζει τον πληθωρισμό, στη μεγαλύτερη οικονομία της Νοτίου Αμερικής.

Αμετάβλητα και στα υψηλότερα επίπεδα 20 μηνών, διατήρησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Βραζιλίας, Henrique Meirelles, τα βασικά επιτόκια δανεισμού, στο 19,75%.

Τα μέλη της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Henrique Meirelles ψήφισαν ομόφωνα, για τη διατήρηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού στα υψηλότερα επίπεδα 20 μηνών και στο 19,75%, μετά την αύξησή τους κατά 3,75 ποσοστιαίες μονάδες, από τον Σεπτέμβριο του 2004. Την απόφαση αυτή, προέβλεψαν οι 24 από τους 25 οικονομικούς αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.

«H απόφαση για διατήρηση των επιτοκίων δανεισμού στα ίδια επίπεδα, είναι το πρώτο βήμα αλλαγής της πορείας και η μείωση των επιτοκίων, που θα ακολουθήσει στη συνέχεια, θα στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη», ανέφερε η Ana Cristina da Costa, οικονομική αναλύτρια της Bradesco Asset Management, στο Σάο Πάολο. «Περιμένουμε ότι τα βασικά επιτόκια δανεισμού θα αρχίσουν να μειώνονται το τελευταίο τρίμηνο του έτους, πιθανόν τον Οκτώβριο», συμπλήρωσε η da Costa, επισημαίνοντας, ότι : «Η οικονομία χρειάζεται λίγο χρόνο για να ανταποκριθεί στις αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική».

Τα κρατικά ομόλογα της Βραζιλίας, ενδέχεται να διευρύνουν το ράλι των δύο μηνών, βοηθώντας στη μείωση του κόστους δανεισμού της κυβέρνησης, καθώς οι επενδυτές, όπως o Eduardo Castro, της ABN Amro Bank NV, προεξοφλούν την μείωση των επιτοκίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα