Benq: Στη μείωση παραγωγής νέων μοντέλων κινητών τηλεφώνων

Μετά την συμφωνία με την Siemens
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2005 09:48

ΣΤΗ μείωση του αριθμού των νέων μοντέλων κινητών τηλεφώνων, σε συνδυασμό με την πώληση προϊόντων κάτω από ένα σήμα διεθνώς, προκειμένου να περιορίσει το κόστος της, θα προχωρήσει η Benq Corp., η οποία νωρίτερα μέσα στον μήνα, συμφώνησε να αποκτήσει το ζημιογόνο τμήμα παραγωγής κινητών τηλεφώνων της Siemens AG.

H Benq, με έδρα την Ταϊπέι, σχεδίαζε να λανσάρει 20 μοντέλα κινητών τηλεφώνων φέτος, τη στιγμή που η Siemens, προγραμμάτιζε να παρουσιάσει 25, ο συνδυασμένος αριθμός των οποίων θα μειωθεί σε περίπου 35, μετά τη συγχώνευση των τμημάτων των δύο εταιρειών, σύμφωνα με τον πρόεδρο και εκτελεστικό διευθυντή της Benq, K.Y. Lee. Τα προϊόντα θα πωλούνται με το σήμα «Benq-Siemens», σύμφωνα με τον ίδιο.

«Από πλευράς προϊόντων η Benq βρίσκεται στο επίπεδο παραγωγής μέσης και υψηλής ποιότητας κινητών και η Siemens έχει περίπου τα ίδια μοντέλα», ανέφερε ο Lee, 52 ετών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ταϊπέι, συμπληρώνοντας: «Οπωσδήποτε μπορούμε να αλλάξουμε τη διαδικασία παρουσίασης νέων προϊόντων με ταχύτερο ρυθμό και με μοντέλα υψηλής ποιότητας».

Στόχος της Benq, είναι ο ισοσκελισμός του ισολογισμού της Siemens το επόμενο έτος, οι ζημίες της οποίας ενδέχεται να είναι συνολικά 400 εκατ. ευρώ (484 εκατ. δολ.) το δωδεκάμηνο που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου. Με την επίτευξη αυτού του στόχου, θα εξοικονομηθεί ποσόν 1 δισ. δολ. ετησίως.

Η γερμανική Siemens, με έδρα το Μόναχο, συμφώνησε να καταβάλλει στην Βenq, τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κινητών τηλεφώνων της Ταϊβάν, το ποσόν των 250 εκατ. ευρώ, για να πάρει τον έλεγχο του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας, σε μία συμφωνία που ανακοινώθηκε στις 7 Ιουνίου. Το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο, το μερίδιο αγοράς της Siemens διεθνώς, υποχώρησε στο 5,4%, από 8,2% που ήταν πριν από ένα χρόνο, καθώς η εταιρεία έχασε έδαφος από τις ανταγωνίστριές της, όπως την LG Electronics Inc., σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στις 27 Απριλίου, από την Strategy Analytics. Η Siemens, υποχώρησε στην έκτη θέση στον κόσμο, από την τέταρτη θέση, που κατείχε στην αγορά κινητών τηλεφώνων, πριν από ένα χρόνο.

Οι μετοχές της Benq shares, οι οποίες κινήθηκαν πτωτικά μετά τη συμφωνία, σημείωναν άνοδο για τέταρτη ημέρα σε σύνολο πέντε ημερών σήμερα, σε ποσοστό 1,4% στην Ταϊπέι, φθάνοντας στα 32,20 δολάρια Ταϊβάν η μία. Οι μετοχές της Siemens, υποχώρησαν χθες κατά 1,7%, στο Γερμανία, φθάνοντας στα 61,60 ευρώ η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα