Αλλαγές σε ΕΟΤ - Αισιόδοξα μηνύματα για τουρισμό

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2005 14:54
UPD:16:55

Tα μηνύματα από τα γραφεία ΕΟΤ του εξωτερικού είναι αισιόδοξα και δείχνουν σταθεροποίηση και αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Αβραμόπουλος στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, ενώ παρέπεμψε και σε πρόσφατη μελέτη της Εθνικής Τράπεζας, η οποία αναμένει αύξηση της τουριστικής κίνησης φέτος κατά 7,5% σε σχέση με πέρυσι http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/06/14/1061191.htm .

Ο κ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Χάρης Κοκκώσης αναλαμβάνει καθήκοντα ειδικού γραμματέα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης (για θέματα σχεδιασμού). Στη θέση του στον ΕΟΤ αναλαμβάνει ο κ. Φωτεινόπουλος, που κατείχε τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου. Παράλληλα ο κ. Βασίλης Ριζάς αναλαμβάνει γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε λόγο για την ανάγκη συνένωσης των τουριστικών φορέων υπό ενιαία "ομπρέλα", ώστε να δοθεί ένα τέλος στην εικόνα κατακερματισμού του τουριστικού κλάδου. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο ανοίγει μια περίοδο συνεννόησης και διαλόγου για τη σύσταση ενός ενιαίου φορέα τουριστικών επιχειρήσεων, με τελικό στόχο να αποκτήσει τη μορφή Τουριστικού Επιμελητηρίου, ως Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, εποπτευόμενου από τον ΕΟΤ, με μέλη τους φορείς του ελληνικού τουρισμού. Αναφορικά με την λειτουργία του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι αυτό μετεξελίσσεται σε ΝΠΙΔ, και θα επεκταθεί και σε στατιστικά θέματα σημαντικά για την καταγραφή των τουριστικών δεδομένων.

Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον ιαματικό τουρισμό, στο οποίο θα περιλαμβάνονται και άλλες ρυθμίσεις που απασχολούν τους επαγγελματίες του τουρισμού. Για πρώτη φορά θεσμοθετούνται τα Spa, για τα οποία υπάρχει πρόβλεψη στο νομοσχέδιο. Εξάλλου προωθείται η άρση του κορεσμού των ξενοδοχειακών μονάδων, ενώ στα πλαίσια της ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού υπάρχει συνεργασία του υπουργείου με την Εκκλησία της Ελλάδας και για εκμισθώσεις ακινήτων της εκκλησίας για τουριστικούς σκοπούς http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/06/15/1061621.htm .

Αύριο ο υπουργός πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, και τις επόμενες ημέρες στην Κίνα, όπου θα εγκαινιάσει το νέο γραφείο του ΕΟΤ στο Πεκίνο.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα