Πώς οι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης φέρνουν πωλήσεις

Persado: Καινοτόμα πλατφόρμα που συνδυάζει τις δυνατότητες της γλώσσας με την ανάλυση δεδομένων
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016 13:59
UPD:13:59
SHUTTERSTOCK

Από την έντυπη έκδοση

Της Τέτης Ηγουμενίδη
[email protected]

«Γεννήθηκε» μόλις το 2012, από τα σπλάχνα μιας πετυχημένης ελληνικής εταιρείας τεχνολογίας με έδρα την Ελλάδα και δραστηριότητα στο εξωτερικό, της Upstream, αναπτύσσεται με ρυθμό 100%, έχει συμβάλει, μέχρι στιγμής, ώστε οι πελάτες της να έχουν επιπλέον έσοδα 1 δισ. δολ. ΗΠΑ, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε τον τρίτο γύρο της χρηματοδότησής της ύψους 30 εκατ. δολ., μετά τον πρώτο 15 εκατ. και το δεύτερο 21 εκατ. δολ.

Ο λόγος για την εταιρεία Persado, η οποία έχει αναπτύξει μια τεχνολογία παραγωγής γνωσιακού περιεχομένου (cognitive content) που βελτιστοποιεί τον τρόπο με τον οποίο οι διάφοροι οργανισμοί (εταιρείες κ.λπ.) αξιοποιούν τη γλώσσα προκειμένου να κινητοποιήσουν το κοινό.

Με άλλα λόγια, η Persado συνδυάζει τις δυνατότητες της γλώσσας με την ανάλυση δεδομένων: Η πλατφόρμα επεξεργάζεται γλωσσικά χαρακτηριστικά βάσει αλγόριθμων μηχανικής μάθησης (machine learning), προκειμένου να παράγει τους συγκεκριμένους εκείνους συνδυασμούς λέξεων, φράσεων και εικόνων που θα κινητοποιήσουν ένα ακροατήριο μεγάλης κλίμακας, σε πραγματικό χρόνο.

Ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα