Inmarsat: 669 εκατ. δολ. από τη δημόσια εγγραφή της δορυφορικής

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2005 11:47

ΤΟ ΠΟΣΟΝ των 367,5 εκατ. λιρών Αγγλίας (669 εκατ. δολ.), για να ξεπληρώσει το χρέος της, άντλησε κατά τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή εταιρείας, που έγινε φέτος στη Βρετανία, η Inmarsat Plc, η εταιρεία που παρέχει δορυφορικές τηλεπικοινωνίες και υπηρεσίες πληροφοριών, με έδρα το Λονδίνο.

Η εταιρεία, πούλησε 150 εκατ. μετοχές ή το 33% του μεριδίου της, προς 245 πένες η μία, το ανώτατο επίπεδο της κλίμακας προσφοράς στους επενδυτές, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Η πώληση, αξιολογεί την εταιρεία στο 1,12 δισ. λίρες. Οι μετοχές της, άρχισαν να διαπραγματεύονται σήμερα στις 8 π.μ. στο Λονδίνο (τοπική ώρα), σύμφωνα με τη διοίκησή της.

Η Ιnmarsat, η οποία ανήκει στις εταιρείες επενδύσεων Apax Partners Worldwide LLP και Permira Advisers Ltd., παρέχει δορυφορικές υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας σε εταιρείες, όπως η Royal Dutch/Shell Group και η British Airways Plc, καθώς επίσης και σε κυβερνητικούς οργανισμούς, όπως το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ. Η εταιρεία, είπε την 1η Ιουνίου, ότι θα καταβάλει τουλάχιστον το ήμισυ της ελεύθερης ταμειακής της ροής στους μετόχους, ως μερίσματα.

Η πώληση, είναι η μεγαλύτερη βρετανικής εταιρείας φέτος και μεγαλύτερη της IG Group Holdings Plc, τον Απρίλιο, η οποία από τη δημόσια εγγραφή της άντλησε 229,9 εκατ. λίρες. Η πώληση, μετά τα έξοδα, θα αντλήσει 354,6 εκατ. λίρες.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την θετική ανταπόκριση στη ρευστότητα της Inmarsat», ανέφερε ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Andrew Sukawaty, σε σημερινή του δήλωση.

Σύμφωνα με την εταιρεία, κάποιοι από τους μετόχους της έχουν συμφωνήσει να πουλήσουν 15 εκατ. μετοχές από αυτές που ήδη κατέχουν.

Η Apax και η Permira, αγόρασαν την Inmarsat το 2003 από 86 μετόχους, συμπεριλαμβανομένης της Deutsche Telekom AG και της Telenor ASΑ, αντί του ποσού του 1,54 δισ. δολ. Η Inmarsat ιδρύθηκε το 1979, ως ενδοκυβερνητικός οργανισμός για την παροχή δορυφορικών τηλεπικοινωνιών στη ναυτιλία.

Η JPMorgan Cazenove, η Morgan Stanley, η Lehman Brothers Holdings Inc., και η Merrill Lynch & Co., διαχειρίστηκαν την πώληση των μετοχών της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα