HBOS, Gothaer: Αγοράζουν τμήματα ασφαλειών της MLP αντί 325 εκατ. ευρώ

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2005 12:02

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά των τμημάτων της ασφαλιστικής εταιρείας MLP AG, αντί του ποσού των 325 εκατ. ευρώ (393 εκατ. δολ.) σε μετρητά, έκλεισαν από κοινού, η τέταρτη σε μέγεθος τράπεζα της Βρετανίας, HBOS Plc και η γερμανική ασφαλιστική εταιρεία Gothaer, με στόχο την κάλυψη της αύξησης της ζήτησης ασφαλειών στη Γερμανία.

Η HBOS, που εδρεύει στο Εδιμβούργο, θα καταβάλλει 271 εκατ. ευρώ, συν 55 εκατ. ευρώ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, για το τμήμα ασφαλειών ζωής της MLP. Η Gothaer, με έδρα την Κολωνία, θα καταβάλλει 14 εκατ. ευρώ για το τμήμα των γενικών ασφαλειών της MLP, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της τελευταίας. Σύμφωνα με τις εταιρείες, η πώληση θα ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Η ζήτηση για ασφάλειες στην Γερμανία αυξάνεται, καθώς η κυβέρνηση μειώνει τις δαπάνες για συντάξεις και για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενθαρρύνοντας τους πολίτες της να κάνουν οικονομία. Η MLP, η μεγαλύτερη ανεξάρτητη μεσιτική ασφαλιστική εταιρεία της Γερμανίας, εξέρχεται των εν λόγω δραστηριοτήτων, προκειμένου να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην πώληση προϊόντων άλλων εταιρειών.

Το σύνολο των εργασιών από τις ασφάλειες της MLP, αποτέλεσε το 2004 το 30% των συνολικών της εσόδων, αποφέροντας 220,7 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία στο Web site της εταιρείας. Τα δύο τμήματα που πωλούνται, είναι MLP Lebensversicherung και το MLP Versicherung.

Οι πωλήσεις του τμήματος ασφαλειών της εταιρείας, αναρριχήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 37% πέρυσι, έναντι του 2003, αποτέλεσμα της υψηλής ζήτησης για προϊόντα ασφαλειών ζωής, πριν η κυβέρνηση προχωρήσει σε φορολογικές απαλλαγές στις 31 Δεκεμβρίου.

Τον Απρίλιο, η εταιρεία προέβλεπε, ότι τα προ φόρων κέρδη της θα αυξηθούν σε ποσοστό της τάξης του 82%, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, φθάνοντας τα περίπου 160 εκατ. ευρώ το 2007, καθώς η διοίκησή της είναι σίγουρη για την αύξηση της ζήτηση εταιρικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων. Η πρόβλεψη, σύμφωνα με την ίδια, αφορούσε και την πώληση των τμημάτων ασφάλισης της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα