ΗΠΑ: Εταιρείες επενδύσεων προσελκύουν οι εταιρείες ύδρευσης

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2005 13:21

ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, όπως η Fidelity Investments και η Wells Fargo & Co., προσελκύει η Calgon Carbon Corp., εταιρεία καθαρισμού ύδατος, καθώς είναι πολύ μικρή για οποιονδήποτε χρηματιστηριακό δείκτη.

«Είναι μια τεράστια αγορά, αλλά κατακερματισμένη και ως εκ τούτου με μεγάλες προοπτικές», ανέφερε ο Peter Klein, ο οποίος διαχειρίζεται 21 δισ. δολ. σε μετοχές με την Fifth Third Asset Management στο Σινσινάτι των ΗΠΑ, η οποία κατέχει μετοχές εταιρειών προϊόντων ύδρευσης, συμπεριλαμβανομένης της Pall Corp.

Η ζήτηση για επεξεργασμένο νερό, αυξάνεται μεταξύ των βιομηχανικών πελατών, καθώς οι εταιρείες παραγωγής chip, οι οποίες χρησιμοποιούν 3.000 γαλόνια ύδατος για να κατασκευάσουν τα μονά, οκτώ ιντσών wafer των ημιαγωγών. Οι πόλεις των ΗΠΑ και οι αναπτυσσόμενες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της οποίας οι αξιωματούχοι λένε ότι περίπου τα 2/3 των πόλεών της δεν έχουν αρκετό νερό, αναβαθμίζουν τα συστήματα ύδρευσης των δήμων τους.

Η Fidelity, η μεγαλύτερη εταιρεία αμοιβαίων κεφαλαίων στον κόσμο, με 1,1 τρισ. δολ. σε περιουσιακά στοιχεία, το τελευταίο τρίμηνο πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιό της 900.000 μετοχές της Watts Water Technologies Inc., με έδρα τη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, παραγωγού εξευγενισμένων προϊοντων ύδατος.

Η Wells Capital, τμήμα της Wells Fargo, η οποία διαχειρίζεται 436 δισ. δολ., αγόρασε το 8% της Calgon στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ, εταιρείας υπεριωδών προϊόντων απολύμανσης, με χρηματιστηριακή αξία περίπου 337 εκατ. δολ.

Το κεφάλαιο υψηλού επιχειρηματικού ρίσκου, Duquesne Capital Management, με περιουσιακά στοιχεία 3,26 δισ. δολ, θα εισπράξει το 31% ή 3,81 εκατ. δολ. των 239.000 μετοχών της Cuno, όταν η 3M Co. ολοκληρώσει την εξαγορά ύψους 1,29 δισ. δολ., της εταιρείας παραγωγής φίλτρων ύδατος το τρίτο τρίμηνο του έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα