Circuit City: Διεύρυνση των ζημιών το α' τρίμηνο, στα 13,1 δισ. δολ.

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2005 15:44
UPD:15:45

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ζημίες, ανακοίνωσε ότι εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων πώλησης ηλεκτρονικών των ΗΠΑ, Circuit City Stores Inc., φθάνοντας τα 13,1 εκατ. δολάρια.

Οι καθαρές ζημίες ανήλθαν σε 7 σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημιών 5,94 εκατ. δολ. ή 3 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις της το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαΐου, αυξήθηκαν στα 2,23 δισ. δολ., σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια.

Η εταιρεία, έκλεισε 19 καταστήματα και πέντε γραφεία της, τον Φεβρουάριο, ενώ μείωσε κατά 1.000 τις θέσεις εργασίας, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει ο εκτελεστικός της διευθυντής, W. Alan McCollough, να αναβαθμίσει τις περιοχές. Η Circuit City, η οποία ακολουθούσε την υπ' αριθμόν ένα εταιρεία του κλάδου, Best Buy Co., σε ανάπτυξη κερδών τουλάχιστον την τελευταία πενταετία, πρόσθεσε τηλεοράσεις «plasma» στα προϊόντα της, συμπεριλαμβανομένου του μοντέλου της Polaroid 42 ιντσών, αξίας 1.800 δολ. η μία, προκειμένου να τονώσει τις πωλήσεις της.

Η εταιρεία, με περισσότερα από 600 καταστήματα στις ΗΠΑ και 1.000 στον Καναδά, αναμενόταν να εμφανίσει ζημίες 2 σεντς ανά μετοχή κατά μέσον όρο, με βάση τις εκτιμήσεις των 25 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από την Thomson Financial. Τα έσοδα, προβλεπόταν να ανέλθουν κατά μέσον όρο σε 2,2 δισ. δολ., σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 14 οικονομικών αναλυτών.

Οι μετοχές της Circuit City, σημείωναν άνοδο 25 σεντς, φθάνοντας στα 17,65 δολ. η μία χθες στο New York Stock Exchange (NYSE). Πέρυσι, σημείωσαν άνοδο 39% και ακόμη μεγαλύτερη τον Φεβρουάριο εξ αιτίας της προσφοράς εξαγοράς της από την μέτοχό της, Highfields Capital Management LP, προς 17 δολ. ανά μετοχή. Η εταιρεία, απέρριψε αυτήν την προσφορά τον Μάρτιο. Οι μετοχές της Best Buy, σημείωσαν πέρυσι άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 32%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα