SK Corp.: Πτωτικά κινούνται οι μετοχές μετά τα επενδυτικά σχέδια της Sovereign

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2005 09:15

ΤΙΣ μεγαλύτερες απώλειες, σε χρονικό διάστημα έξι μηνών, καθώς εικάζεται, ότι ξένος μεγάλος επενδυτής, ενδέχεται να προχωρήσει στην πώληση των μετοχών της, σημείωσαν οι μετοχές της μεγαλύτερης εταιρείας διΰλισης της Ν. Κορέας, SK Corp.

Η Sovereign Asset Management Ltd., επιβεβαίωσε ότι το μερίδιό της, 14,8% στην SK, είναι «μια απλή επένδυση» για την ίδια, σύμφωνα με χθεσινή της ανακοίνωση κατά το κλείσιμο τη αγοράς. Σήμερα, οι μετοχές της SK, υποχωρούσαν σε ποσοστό 5,9%.

Οι εικασίες για μια πιθανή πώληση του μεριδίου της Sovereign, αυξήθηκαν, μετά την αποφυγή της φυλάκισης του προέδρου της SK, Chey Tae Won, για απάτη στις 10 Ιουνίου, όταν το δικαστήριο αποφάσισε την προσωρινή παύση της εκτέλεσης της ποινής φυλάκισης για τρία χρόνια. Η Sovereign, απέτυχε στη διάρκεια δύο συνελεύσεων των μετόχων να διώξει τον Chey, υποστηρίζοντας ότι ο τελευταίος είναι ανίκανος να διοικήσει την εταιρεία, εξ αιτίας του ρόλου που έπαιξε στην απάτη 1,5 δισ. δολ., σε μια θυγατρική της SK.

Oι μετοχές της SK Corp., υποχωρούσαν 3.300 ουόν, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 28 Δεκεμβρίου του 2004 και διαπραγματεύθηκαν στα 1.900 ουόν χαμηλότερα, ποσοστό 3,4%, φθάνοντας στα 54.500 ουόν η μία, στις 11:41' π.μ., ώρα Σεούλ. Οι μετοχές της SK, σημείωσαν εξαπλάσια άνοδο, όταν η Sovereign, του Ντουμπάϊ, με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αγόρασε μερίδιο στην εταιρεία το 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα