16 εταιρείες διακρίθηκαν με τα εργαλεία CR Index & CRI Pass

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016 16:04
UPD:16:08

Σε επίσημη εκδήλωση στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορία - Κέντρο Γαία τιμήθηκαν οι 16 εταιρείες που παρουσίασαν εξαιρετική επίδοση, εφαρμόζοντας υπεύθυνες πρακτικές ΕΚΕ, σύμφωνα με τον CR Index - τον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης - και το CRI Pass

Για όγδοη συνεχή χρονιά, το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης στηρίζει και επιβραβεύει την Εταιρική Υπευθυνότητα, ενώ τίμησε ειδικά τις εταιρείες: Όμιλος ΟΤΕ, Τράπεζα Πειραιώς και GENESIS Pharma για τη διαχρονική συμμετοχή τους στο θεσμό CR Index.

Οι Printec A.E., Αττικές Διαδρομές και Πετρογκάζ Α.Ε. κέρδισαν τον έπαινο «CRI Pass που διεξάγεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από το Ινστιτούτο, για τις εταιρείες που κάνουν τα πρώτα βήματα τους στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης, υπάρχουν πέντε επίπεδα διάκρισης των επιδόσεων ενός οργανισμού: Diamond, Platinum, Gold, Silver και Bronze. Τη διάκριση Diamond απέσπασε ο Όμιλος ΟΤΕ, τη διάκριση Platinum η Τράπεζα Πειραιώς και η Εθνική Τράπεζα, τη διάκριση Gold οι εταιρείες WIND, Novartis και GENESIS Pharma, τη διάκριση Silver οι εταιρείες ΔΕΠΑ, Pfizer, NovoNordisk, Ελληνικός Χρυσός και MSD και τη διάκριση Bronze οι εταιρείες Ευρωπαϊκή Πίστη και Neptune Lines.

Επιπλέον, δόθηκε ένα βραβείο ανά επίπεδο διάκρισης (Best Progress Award) για να τιμηθεί η εταιρεία με τη μεγαλύτερη πρόοδο σε σχέση με την περσινή της αξιολόγηση, καθώς και ένας ειδικός έπαινος ανά πυλώνα αξιολόγησης του CR Index για την εταιρεία με την καλύτερη επίδοση στο συγκεκριμένο πεδίο.

Επίσης για τρίτη φορά στο θεσμό δόθηκε και το Best New Entry Award, το οποίο επιβράβευσε την καλύτερη εταιρεία που για πρώτη φορά συμμετέχει στον θεσμό. Οι διακριθέντες σ` αυτές τις κατηγορίες είναι οι εξής: Best Progress PLATINUM Award η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., Βest Progress GOLD Award η WIND, Best progress SILVER Award η ΔΕΠΑ και επαίνους απέσπασαν οι: GENESIS Pharma, MSD, Novartis, Εθνική Τράπεζα και Best Progress New Entry Αward η Pfizer.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα