Αποχωρεί από το «τιμόνι» του Τιτάνα ο Ανδρ. Κανελλόπουλος

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016 15:44
UPD:15:45
EUROKINISSI/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Της Τέτης Ηγουμενίδη

Έπειτα από 54 ολόκληρα χρόνια στο τιμόνι του Τιτάνα (34 διευθύνων σύμβουλος και 20 πρόεδρος του διοικητικού της συμβουλίου) ο Ανδρέας Κανελλόπουλος αποχωρεί από τη διοίκηση της τσιμεντοβιομηχανίας, όπως ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

Ο κ. Κανελλόπουλος, μια εμβληματική μορφή του ελληνικού επιχειρείν, ανέλαβε μια μικρή εταιρεία με ένα και μοναδικό εργοστάσιο στην Ελευσίνα και αφήνει έναν μεγάλο όμιλο με εργοστάσια τσιμέντου σε 9 χώρες και πωλήσεις σε 29 χώρες, στη Βόρειο Αφρική, τη Δυτική Αφρική, τον Καναδά, την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, τον Κόλπο του Μεξικού, την Κεντρική Αμερική – Καραϊβική, τα Βαλκάνια και τη Δυτική Ευρώπη.

Διάδοχός του στη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Τιτάνα έχει προταθεί ο μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Ανώτερος Ανεξάρτητος Διοικητικός Σύμβουλος Ευστράτιος Γεώργιος (Τάκης) Αράπογλου.

Ο κ. Αράπογλου, κάτοχος πτυχίων Μαθηματικών, Ναυπηγικής και Διοίκησης από ελληνικά και βρετανικά πανεπιστήμια, έχει διατελέσει ανώτατο στέλεχος διεθνών επενδυτικών τραπεζών στο Λονδίνο (1977-1991) και έχει διευθύνει ελληνικές τράπεζες και θυγατρικές ξένων τραπεζών στην Ελλάδα (1991-2000). Υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος και Global Head of the Banks and Securities Industry για τη CITIGROUP στο Λονδίνο (1999- 2004) και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (2004-2009). Εξελέγη επίσης Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (2005-2009). Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος εμπορικής τραπεζικής και εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. του επενδυτικού ομίλου EFG Hermes Holding (2010-2013).

Είναι Πρόεδρος και μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της ναυτιλιακής εταιρίας Tsakos Energy Navigation (TEN) Limited, εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της ΕFG Hermes Holding SAE, εισηγμένης στα χρηματιστήρια Καΐρου και Λονδίνου, της Credit Libanais SAL και της Bank Alfalah, εισηγμένης στο Χρηματιστήριο του Καράτσι, εκπροσωπώντας την International Finance Corporation (IFC).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα