Hana Bank: Διαψεύδει συνομιλίες με την Allianz για πώληση μεριδίου

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2005 09:54

ΑΡΝΗΘΗΚΕ η Hana Bank, η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ν. Κορέας, δημοσίευμα, το οποίο ανέφερε ότι βρίσκεται στο στάδιο των συνομιλιών για την πώληση μεριδίου 50% στο venture διαχείρισης κεφαλαίων που έχει με την Allianz AG.

Σε δημοσίευμα της, η «Seoul Economic Daily», ανέφερε, ότι η Hana, δεν χρειάζεται πλέον την Hana Allianz Investment Trust Management Co., μετά την απόκτηση της Daehan Investment & Securities Co.

Ο εκπρόσωπος της Hana, Αn Young Geun, είπε σήμερα, ότι δεν υπάρχουν συνομιλίες με την Allianz για την πώληση μεριδίου στο venture.

Σημειώνεται, ότι η Hana, αγόρασε την Daehan Investment, η οποία έχει τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων της Ν. Κορέας, αντί του ποσού των 475 δισ. ουόν (471 εκατ. δολ.) τον Μάϊο. Μετά την εξαγορά η Hana είχε υπό διαχείριση 25,87 τρισ. ουόν, συμπεριλαμβανομένων των 21.34 τρισ. ουόν που διαχειρίζετο η Daehan Investment και 4,54 τρισ. ουόν που διαχειριζόταν ήδη με την Hana Allianz Investment Trust Management unit.

Ο εκτελεστικός της διευθηντής, Kim Jong Yeol, είπε τον Μάρτιο, ότι η τράπεζα σχεδιάζει να πουλήσει μερίδιο στη δραστηριότητα διαχείρισης κεφαλαίων σε ξένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα