Ελβετία: Οι υψηλότερες εξαγωγές ρολογιών της πενταετίας

Τον Μάϊο, αποτέλεσμα της υψηλής ζήτησης από την Ασία και τις ΗΠΑ
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2005 11:45

ΑΥΞΗΣΗ σημείωσαν οι εξαγωγές ρολογιών της Ελβετίας τον Μάϊο και με το ταχύτερο ρυθμό σε μηνιαία βάση, σε χρονικό διάστημα πέντε ετών, καθώς οι πλούσιοι καταναλωτές στην Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ και τις ΗΠΑ, αγόρασαν περισσότερα ρολόγια από τις εταιρείες παραγωγής ρολογιών, συμπεριλαμβανομένης της Swatch Group AG and Cie. και της Financiere Richemont AG.

Η αξία των φορτώσεων ρολογιών, αυξήθηκε σε ποσοστό 29%, φθάνοντας στο 1,03 δισ. ελβετικά φράγκα (810 εκατ. δολ.), σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την Federation of the Swiss Watch Industry, σε σχετική ανακοίνωση σήμερα στο Web site της. H Eνωση δεν έδωσε τη μεγαλύτερη άνοδο του προηγούμενου μήνα. Οι εξαγωγές το πεντάμηνο μέχρι και τον Μάϊο, αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 14%, φθάνοντας στα 4,5 δισ. ελβετικά φράγκα, σύμφωνα με τα στοιχεία.

«Αυτά είναι πολύ καλά νέα για την βιομηχανία», ανέφερε ο Jerome Schupp, ο οποίος διαχειρίζεται 10 δισ. ελβετικά φράγκα με την Banque Syz & Co., στη Γενεύη, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της Swatch, συμπληρώνοντας: «Με βάση αυτά τα στοιχεία, περιμένουμε η αύξηση των πωλήσεων της Swatch Group να είναι της τάξης του 15% το πρώτο εξάμηνο του έτους».

Η Richemont, με έδρα τη Γενεύη, ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα, ότι τα καθαρά κέρδη της τη χρήση, αυξήθηκαν κατά 1/3 και ότι οι πωλήσεις της τον Απρίλιο και τον Μάϊο, σημείωσαν αύξηση 15%, μετά τις υψηλότερες πωλήσεις των ρολογιών Piaget, αξίας 20.000 δολ. το ένα και των Vacheron Constantin, σε όλη την Ασία. Ο πρόεδρος της Swatch, Nicolas Hayek, είπε τον μήνα που πέρασε, ότι περιμένει έντονη άνοδο της κύριας δραστηριότητας της εταιρείας αυτόν τον μήνα, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ρολογιών στον κόσμο, ανοίγει νέα καταστήματα σε αγορές όπως το Τόκυο, η Σαγκάη και το Πεκίνο.

Οι εξαγωγές στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά των ελβετικών ρολογιών, αναρριχήθηκαν σε ποσοστό 44%, φθάνοντας στα 190,2 εκατ. ελβετικά φράγκα, σύμφωνα με την Ενωση. Οι φορτώσεις στο Χονγκ Κονγκ, την δεύτερη σε μέγεθος αγορά των ελβετικών ρολογιών, αυξήθηκαν 25%, φθάνοντας στα 159,8 εκατ. ελβετικά φράγκα, τη στιγμή που οι αντίστοιχες στην Ιαπωνία, σημείωσαν αύξηση 52%, φθάνοντας στα 103,7 εκατ. ελβετικά φράγκα.

Οι μετοχές της Richemont, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας ειδών πολυτελείας στον κόσμο, με μάρκες, συμπεριλαμβανομένης της Cartier και της Dunhill, υποχωρούσαν 5 σεντίμ, φθάνοντας στα 43,35 ελβετικά φράγκα η μία, σήμερα στις 9:37' π.μ., ώρα Ζυρίχης. Οι καταχωρημένες μετοχές της Swatch Group, κέρδιζαν 20 σεντίμ, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 36 ελβετικά φράγκα η μία. Φέτος, οι μετοχές της Richemont, έχουν αναρριχηθεί σε ποσοστό της τάξης του 15% περισσότερο από την αύξηση του 5,9%, που έχουν σημειώσει οι μετοχές της Swatch.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα