Αύριο η έγκριση της εκταμίευσης

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 16:29
UPD:16:50
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο Συνεννόησης μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων πιστωτών ενέκρινε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), στο πλαίσιο της ετήσιας συνεδρίασης του, στο Λουξεμβούργο.

Κατόπιν της σημερινής έγκρισης, αύριο το πρωί, τα μέλη του ESM θα ανάψουν και τυπικά το πράσινο φως για την απελευθέρωση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ.

Η εκταμίευση της β' δόσης του προγράμματος, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

«Η απόφαση για την Ελλάδα θα ληφθεί αύριο» σημείωσε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, και εξήγησε, ότι παραμένουν «ανοιχτά» τέσσερα «πολύ μικρά» θέματα.

Την ίδια ώρα, αξιωματούχοι της Ευρωζώνης διαβεβαιώνουν ότι η δόση θα εκταμιευτεί προς την Ελλάδα τη Δευτέρα και ότι το σημερινό Eurogroup, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 16.00 (ώρα Ελλάδας) έχει καθαρά τυπικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εκταμίευση θα πραγματοποιηθεί πριν το δημοψήφισμα στη Βρετανία (23/6), καθώς οι Ευρωπαίοι θέλουν να στείλουν μήνυμα προς το Λονδίνο, για το τι σημαίνει η έννοια της «αλληλεγγύης».

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα