Αισιόδοξες εκτιμήσεις για προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2005 19:18

Μεγάλο ενδιαφέρον πρόκειται να υπάρξει για την κατασκευή νέων αεροδρομίων, λιμένων, εθνικών οδών και για την κατασκευή νέων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων, με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο που αφορά τις Συμπράξεις Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα, ενώ επίσης σχολεία, δικαστήρια και φυλακές πρόκειται να κατασκευασθούν με ιδιωτικά κεφάλαια, αναφέρει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης σε συνέντευξή του στο χθεσινό φύλλο της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.

Στο άρθρο με τίτλο «Η Αθήνα δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής ιδιωτών επενδυτών σε μεγάλα εθνικά έργα - Επενδυτές καλούνται να συγχρηματοδοτήσουν έργα υποδομής στην Ελλάδα - Ενδιαφέρονται γερμανικοί όμιλοι επιχειρήσεων», ο υπουργός προσθέτει ότι με το νέο νόμο δημιουργείται ένα ευέλικτο θεσμικό πλαίσιο με το οποίο θα προωθούνται μεγάλα έργα γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Εξάλλου σε σημερινό αφιέρωμα των Financial Times για την Ελλάδα, φιλοξενείται συνέντευξη του κ. Γ. Αλογοσκούφη με τίτλο «Απαραίτητα τα σκληρά μέτρα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας», όπου υπογραμμίζεται ότι αν και η Ελλάδα βρίσκεται υπό πίεση για να συγκρατήσει το δημόσιο έλλειμμα, η κυβέρνηση έχει λόγους να αισιοδοξεί για τις μεσοπρόθεσμες αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας.

Σε άλλο άρθρο της ίδιας εφημερίδας, με τίτλο «Τα επενδυτικά κίνητρα τώρα είναι ελκυστικά - Τα εμπόδια αντιμετωπίζονται ενόψει της μείωσης των κοινοτικών κονδυλίων», αναφέρεται ότι οι προοπτικές της Ελλάδας για την προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων είναι οι καλύτερες των τελευταίων ετών. Επισημαίνεται επίσης ότι η στάση των ξένων απέναντι στην Ελλάδα είναι πιο θετικές από τότε που εντάχθηκε στην ευρωζώνη και ότι η επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας δημιούργησε την εντύπωση μιας κοινωνίας που διαθέτει τα εφόδια να ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις πολύπλοκων εγχειρημάτων σαν αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα