Ερρίκος Ντυνάν: Προσπάθεια ανάκαμψης

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 11:01
ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Από την έντυπη έκδοση

Σε τροχιά ανάκαμψης με αρωγό την Τράπεζα Πειραιώς επιδιώκει να εισέλθει το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, το οποίο εξαπλασίασε πέρυσι τον κύκλο εργασιών του, φτάνοντας τα 29,7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 56% αφορά έσοδα που προέρχονται από ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Στην τρέχουσα χρήση αναγνωρίστηκαν βέβαια έξοδα από Rebate & Clawback, συνολικού ύψους 5,7 εκατ. ευρώ, βάσει των οριστικών εκκαθαρίσεων του α’ και του β’ εξαμήνου 2015. Την ίδια στιγμή βέβαια ο κύκλος εργασιών δεν ήταν ικανός να στηρίξει την παραγωγή λειτουργικής κερδοφορίας με τα EBITDA να είναι αρνητικά στα 17,6 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημίες μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 25 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως στις 23 Μαΐου 2016 η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Ημιθέα Α.Ε. ενέκρινε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 35,1 εκατ. ευρώ σε συνεννόηση με τον βασικό της μέτοχο και πιστωτή, την Τράπεζα Πειραιώς. Σημειώνεται ότι το 2015 η εταιρεία η οποία διαχειρίζεται το Ντυνάν και είναι 100% θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 46,5 εκατ. ευρώ, μέσω μετατροπής μέρους του δανείου της, καλύπτοντας έτσι τα αρνητικά ίδια κεφάλαια που είχαν προκύψει την 31η.12.2014, ύψους 46,2 εκατ. ευρώ. Με τη νέα αύξηση καλύπτει πλέον και τα νέα αρνητικά ίδια κεφάλαια, που στο τέλος του 2015 ήταν 23,9 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ στην εκπόνηση ενός νέου πενταετούς επιχειρησιακού σχεδίου προχώρησε το Ερρίκος Ντυνάν το οποίο, σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, στηρίζεται στην παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, τη σταδιακή μεταστροφή των ζημιών σε θετική κερδοφορία και τον σεβασμό στο προσωπικό.

Με βάση το παραπάνω τρίπτυχο ισορροπημένης ανάπτυξης σχεδιάστηκαν και άρχισαν να υλοποιούνται μια σειρά από δράσεις, όπως η δημιουργία συστήματος μέτρησης αποδοτικότητας, η εκπόνηση ετήσιου προϋπολογισμού, η υλοποίηση του οποίου παρακολουθείται σε μηνιαία βάση, μικρής έκτασης λειτουργικές αναδιαρθρώσεις, μείωση των σημαντικών συντελεστών κόστους κ.ά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα