Στο ναδίρ διετίας ο δείκτης Ifo στη Γερμανία

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2001 11:28
UPD:30/06/2001 17:23

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών υποχώρησε το Μάιο ο δείκτης Ifo του ομώνυμου ινστιτούτου, ο οποίος αποτυπώνει το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία.

Oπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, ο εν λόγω δείκτης υποχώρησε – για τέταρτο κατά σειρά μήνα- στο 90,9 το Μάιο από 92,5 τον Απρίλιο και έναντι 91,9 που ανέμεναν αναλυτές προκαλώντας έντονες ανησυχίες για την κατάσταση της ισχυρότερης οικονομίας της ευρωζώνης.

Η νέα υποχώρηση του δείκτη Ιfo, ο οποίος παρακολουθείται στενά από τις αγορές, ενισχύει την άποψη ότι η γερμανική οικονομία αντιμετωπίζει πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο ύφεσης. «Κάτι τέτοιο θα ήταν ολέθριο και για την υπόλοιπη Ευρώπη», δηλώνει στο "Bloomberg" ο Klaus Zimmermann, πρόεδρος του German Institute for Economic Research (DIW).

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη Τετάρτη ο πρόεδρος του DIW είχε επισημάνει ότι ελλοxεύει ο κίνδυνος ύφεσης για τη γερμανική οικονομία λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται απλώς για προσωρινή οικονομική επιβράδυνση».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ινστιτούτου IWH, η γερμανική οικονομία αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,7% το 2001, xαμηλότερα από την πρόβλεψη 2% της κυβέρνησης, ενώ προς τα κάτω αναθεώρησε τις προβλέψεις του και το ινστιτούτο IfW, κάνοντας λόγο για ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας κατά 1,3% φέτος, έναντι 2,1% της προηγούμενης πρόβλεψης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα