Dixons: Μείωση εσόδων και κερδών, σχέδια περιορισμού του κόστους

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2005 10:37
UPD:10:39

ΣΧΕΔΙΑ, για τη μείωση του κόστους, κατά περίπου 30 εκατ. λίρες Αγγλίας (55 εκατ. δολ. ΗΠΑ), ετησίως, ανακοίνωσε ότι κάνει, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών της Βρετανίας, Dixons Group Plc., καθώς η συρρίκνωση των καταναλωτικών δαπανών στην Βρετανία και την Ιταλία, επηρεάζει αρνητικά τα έσοδά της.

Η οικονομία, θα γίνει σε περιοχές, όπως η διανομή και τα logistics, τις αγορές, τα συστήματα κομπιούτερ, τη διάρθρωση των καταστημάτων και τα κεντρικά της γραφεία, σύμφωνα με σημερινή συνέντευξη του εκτελεστικού της διευθυντή, John Clare, ο οποίος ανακοίνωσε και τη μείωση, σε ποσοστό της τάξης του 13%, των καθαρών κερδών της εταιρείας στο σύνολο της χρήσης.

«Είμαστε μια μεγάλη εταιρεία και θα διοχετεύσουμε αυτά τα κεφάλαια σε ένα εύρος έργων σε ολόκληρη τη Βρετανία, αλλά και σε άλλες δραστηριότητές μας στο εξωτερικό», ανέφερε ο Clare, 55 ετών, στη συνέντευξή του.

Οπως και σε άλλες εταιρείες λιανικής, για παράδειγμα στην Marks & Spencer Group Plc, έτσι και στην Dixons οι πωλήσεις κλονίζονται, καθώς οι καταναλωτές έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην αύξηση του κόστους των υποθηκών και στην υψηλή φορολογία. Η Dixons, μειώνει το κόστος και επεκτείνεται στο εξωτερικό, προκειμένου να εξισορροπήσει τη συρρίκνωση στην έδρα της και να αυξήσει τον ανταγωνισμό, που δέχεται από τα σούπερ μάρκετ, όπως της αλυσίδας Tesco Plc.

Τα καθαρά της κέρδη τη χρήση μέχρι και τον Απρίλιο, υποχώρησαν στα 243,1 εκατ. λίρες Αγγλίας (445 εκατ. δολ. ΗΠΑ) ή 12,5 πένες ανά μετοχή, από 280,4 εκατ. λίρες ή 14,3 πένες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Οικονομικοί αναλυτές, προέβλεπαν, ότι τα καθαρά της κέρδη, θα έφθαναν τα περίπου 240 εκατ. λίρες.

Σημειώνεται, ότι, η εταιρεία, σχεδιάζει την αλλαγή της επωνυμίας της, σε DSG International Plc, προκειμένου να δείξει τον διεθνή της προσανατολισμό.

Οι μετοχές της, σημείωναν άνοδο μία πένα, φθάνοντας στις 155 πένες η μία χθες στο Λονδίνο. Συνολικά φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο σε ποσοστό 2%, αποτέλεσμα και του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών, ύψους 200 εκατ. λιρών Αγγλίας.

Η Dixons, σχεδιάζει να αυξήσει το μέρισμα του δευτέρου εξαμήνου στις 6,22 πένες ανά μετοχή, αυξάνοντας το σύνολο του μερίσματος στο σύνολο της χρήσης, κατά 10%, στις 8,05 πένες ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα