Ηavas: Αποχώρησε από τη θέση του CEO, ο Alain De Pouzilhac

Mετά τη σύγκρουσή του με το διοικητικό συμβούλιο
Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2005 11:02

ΣΕ χρονικό διάστημα λιγότερο των δύο εβδομάδων, μετά την αποτυχία του να κρατήσει μακριά τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή, Vincent Bollore, από το διοικητικό συμβούλιο της διαφημιστικής εταιρείας Havas SA, παραιτήθηκε ο εκτελεστικός της διευθυντής, Alain De Pouzilhac.

Παραιτήθηκε από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της Havas SA, της έκτης μεγαλύτερης διαφημισιτκής εταιρείας στον κόσμο, ο Alain De Pouzilhac.

Η Havas, η έκτη μεγαλύτερη διαφημιστική εταιρεία στον κόσμο, όρισε τον Richard Colker, έναν ανεξάρτητο διευθυντή, ως προσωρινό αντικαταστάτη του, στην εταιρεία που εδρεύει στο Παρίσι, μετά τη χθεσινοβραδινή σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου. Ο De Pouzilhac, θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

«Είναι μία βιομηχανία, στην οποία είναι πολύ δύσκολο να περάσεις τα όρια», ανέφερε ο Laurent Vallee, ο οποίος διαχειρίζεται 1,8 δισ. δολ. σε μετοχές με την Richelieu Finance, στο Παρίσι, συμπληρώνοντας: «Τα κύρια περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, είναι οι άνθρωποί της. Το θέμα είναι λεπτό, αλλά στην περίπτωση της Havas, πρέπει να γίνει κάτι». Ο Vallee, μίλησε πριν από την ανακοίνωση της παραίτησης.

Ο De Pouzilhac, 60 ετών, αντιστρατεύτηκε το αίτημα του Bollore για τέσσερις θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο, κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας στις 9 Ιουνίου, λέγοντας ότι, ο επενδυτής αποσταθεροποιεί την εταιρεία, με την άρνησή του να δείξει καθαρά τις προθέσεις του. Ο Bollore, ο οποίος είχε κέρδος πλέον των 800 εκατ. δολ. ΗΠΑ, από την αγορά και πώληση μετοχών σε εταιρείες, όπως στην Lazard LLC, αγόρασε το 22% των μετοχών της Havas τον περασμένο Ιούλιο.

H Havas, μείωσε τις θέσεις εργασίας κατά 1.100 και πούλησε τμήματά της μέσα στην τελευταία διετία, μετά την απώλεια πελατών, όπως την Yahoo Inc., σε συνδυασμό με τη μείωση των πωλήσεων κατά τη διάρκεια της ύφεσης του κλάδου. Ο Bollore, 53 ετών, έχει κατηγορηθεί για την στρατηγική της εταιρείας, και για το ότι δεν θα έπρεπε να κάνει προσφορά για την Grey Global Group Inc., πέρυσι, καθώς η εταιρεία είχε μεγάλο χρέος.

Ο De Pouzilhac, ο οποίος βρίσκεται στην Havas εδώ και 30 χρόνια, είπε τον περασμένο μήνα σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα «Le Figaro», ότι ο Bollore ετοιμάζει μία εξαγορά της Havas. Περίπου το 59% των μετόχων που ψήφισαν στη γενική συνέλευση, ενέκριναν τον διορισμό του Bollore.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα