Πτωτικές τάσεις στη Σοφοκλέους

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2005 11:31

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται και σήμερα ο γενικός δείκτης του Χ.Α. καθώς συνεχίζονται οι ρευστοποιήσεις για την κατοχύρωση πρόσφατων κερδών.

«Ο γενικός δείκτης απέχει μόλις 3,3% από το υψηλό έτους και κάποια αποκόμιση κερδών φαίνεται λογικό σενάριο σε αυτό το στάδιο», επισημαίνει η Egnatia Finance στο πρωινό της σχόλιο.

«Θεωρούµε πιθανή τη συνέχιση των τάσεων συσσώρευσης σήµερα χωρίς να αποκλείεται µια ανοδική αντίδραση ενδοσυνεδριακά», εκτιμά η Aspis Bank.

Ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών υποχωρεί αυτή την ώρα (11:25) κατά 0,36% έχοντας διαμορφωθεί στις 3.038,84 μονάδες.

Ο τζίρος φθάνει τα 12,9 εκατ. ευρώ χωρίς να έχουν γίνει πακέτα.

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια, 51 σημειώνουν άνοδο, 89 υποχωρούν και 65 παραμένουν σταθερές.

Η μετοχή της Intralot υποχωρεί κατά 1,10%. Η εν λόγω εταιρεία ανακοίνωσε νωρίτερα τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2005 http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/06/22/1063500.htm .

«Τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα των προσδοκιών βοηθούμενα από τις καλές επιδόσεις των θυγατρικών του εξωτερικού που αύξησαν τόσο τον τζίρο τους όσο την κερδοφορία τους», αναφέρει η Marfin Analysis στο πρωινό της σχόλιο.

Αντιθέτως, η μετοχή του OTE ενισχύεται κατά 0,26%. Ο πρόεδρος του Οργανισμού, Παναγής Βουρλούμης, διέψευσε τα δημοσιεύματα περί επαφών για το ενδεχόμενο ανάληψης του μάνατζμεντ από την Telefonica http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/06/22/1063495.htm .

Η μετοχή του OΠΑΠ υποχωρεί κατά 0,28% εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με το χρόνο πώλησης ποσοστού έως 17% του Οργανισμού. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, υψηλόβαθμο στέλεχος του Οργανισμού δήλωσε ότι η διάθεση περαιτέρω ποσοστού στον ΟΠΑΠ πιθανόν να καθυστερήσει, εάν η κυβέρνηση δεν λάβει σύντομα απόφαση για την ένταξη ελληνικών ποδοσφαιρικών ομάδων στο παιχνίδι Στοίχημα.

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, είπε την Τρίτη ότι η διαδικασία για την διάθεση τέταρτου πακέτου μετοχών του οργανισμού προχωράει κανονικά.

Τέλος, άνοδο 0,44% σημειώνει η μετοχή της Folli Follie. Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, η εν λόγω εταιρεία θα ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα (IFRS). Αναλυτές αναμένουν σημαντική ενίσχυση των προ φόρων κερδών μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας λόγω αύξησης των πωλήσεων στην Ασία και την έναρξης λειτουργίας νέων καταστημάτων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα