Sony: Τον Σεπτέμβριο το πρόγραμμα αύξησης των κερδών

Από τον νέο CEO, Howard Stringer
Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2005 11:57

ΤΟΝ, Σεπτέμβριο θα ανακοινώσει η Sony Corp., το σχέδιο αναζωογόνησης των κερδών της, της οποίας οι μετοχές έχουν υποχωρήσει σχεδόν τέσσερις φορές, απ' ό,τι έχει υποχωρήσει o δείκτης Topix, από τη στιγμή που o Howard Stringer, ορίστηκε εκτελεστικός της διευθυντής τον Μάϊο.

«Πρώτη μου προτεραιότητα, είναι η αναζωογόνηση του τομέα των ηλεκτρονικών και η αντιμετώπιση του εκεί ανταγωνισμού», ανέφερε ο Stringer, 63 ετών, μιλώντας στους μετόχους της εταιρείας, κατά τη διάρκεια συνέλευσης, στο Τόκυο, η οποία ενέκρινε σήμερα τον διορισμό του. «Η Sony, θα ανακοινώσει την στρατηγική της, αργά τον Σεπτέμβριο, η οποία θα αυξήσει τα καθαρά κέρδη και θα προσδώσει μεγαλύτερη αξία στους μετόχους».

Οι μετοχές, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ηλεκτρονικών αγαθών ευρείας κατανάλωσης, στον κόσμο, έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό 8,7%, από τη στιγμή του διορισμού του Stringer, στις 7 Μαΐου, έναντι απωλειών 2,3% του δείκτη Topix. Το τμήμα ηλεκτρονικών αγαθών της Sony, το οποίο ανακάλυψε το «Walkman», δεν έχει εμφανίσει κέρδη εδώ και δύο χρόνια, καθώς η αύξηση του ανταγωνισμού από τις εταιρείες της Ν. Κορέας και της Ταϊβάν, οδηγεί χαμηλότερα τις τιμές.

«Το ερώτημα είναι εάν θα βρουν λύση μέχρι τον Σεπτέμβριο», ανέφερε ο Taiji Yoshida, ο οποίος διαχειρίζετια 6,1 δισ. δολ. σε μετοχές με την Yasuda Asset Management Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Η Sony έχει επιβιώσει μέχρι στιγμής από την έντονη ζήτηση του σήματός της και γι' αυτό μπορεί να πουλά τα προϊόντα της ακριβότερα, αλλά αυτό δεν λειτουργεί πλέον. Πρέπει να βρουν άλλους τρόπους».

Ο Stringer, ο οποίος ταξιδεύει στο Τόκυο, τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, από τη βάση του, στη Ν. Υόρκη, δεν μίλησε σε συνέντευξη Τύπου στην Ιαπωνία, από τη συνέλευση του Μαρτίου, όταν προβιβάστηκε στη θέση αυτή. Ο Ryoji Chubachi, 57 ετών, ορίστηκε επίσης τότε, πρόεδρος της Sony.

Οι μετοχές της Sony, σημείωναν άνοδο 0,5%, φθάνοντας στα 3.890 γιέν η μία, στις 3 μ.μ., κατά το τέλος της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Ο δείκτης Topix, έκλεισε με άνοδο 0,4%, στις 1.173,25 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα