Κριτική Αβραμόπουλου σε όσους κινδυνολογούν για τον τουρισμό

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2005 15:09

Tο νέο γραφείο του ΕΟΤ στο Πεκίνο εγκαινίασε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Αβραμόπουλος, που προανήγγειλε μια συνολική συμφωνία με την Κίνα για τον τουρισμό.

Επίσης, ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι το «αγκάθι» της βίζας για τους Κινέζους τουρίστες εξαλείφεται σε μεγάλο βαθμό και πλέον η έκδοσή της πραγματοποιείται εντός 24ώρου. Αναφερόμενος στις μελλοντικές διεθνείς δράσεις του υπουργείου του, ανέφερε την προσπάθεια για πραγματοποίηση της συνόδου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Τουρισμού στη χώρα μας την επόμενη χρονιά, καθώς και την πραγματοποίηση του συνεδρίου των Βρετανών ταξιδιωτικών πρακτόρων (ΑΒΤΑ) στην Ελλάδα το Νοέμβριο 2006.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους Ελληνες δημοσιογράφους, ο κ. Αβραμόπουλος άσκησε κριτική σε όσους κινδυνολογούν για την πορεία της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα. Επανέλαβε ότι η φετινή τουριστική κίνηση εξελίσσεται θετικά, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες.

Στηλίτευσε τη νοοτροπία ορισμένων παραγόντων του ελληνικού τουρισμού που παραμένουν σε λογικές του παρελθόντος, χωρίς να κάνουν βήματα τουριστικής αναβάθμισης και μίζερα κινδυνολογούν για την πορεία της τουριστικής κίνησης, αντίθετα με τους επιχειρηματίες εκείνους που έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και θα απολαύσουν αυξημένες πληρότητες μέχρι τον Οκτώβριο.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών στη χώρα μας, ο υπουργός προανήγγειλε ότι τα ελληνικά τουριστικά γραφεία θα υπαχθούν σε διαδικασίες πιστοποίησης το επόμενο διάστημα.

Τέλος, σήμερα το πρωί ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης εγκαινίασε τη διεθνή τουριστική έκθεση «BITE» του Πεκίνου, στην οποία η Ελλάδα είναι η τιμώμενη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα