Εργάσιμη η ημέρα του Αγ. Πνεύματος για τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016 13:25
UPD:13:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου.

Εργάσιμη είναι για την πόλη της Θεσσαλονίκης η ημέρα του Αγίου Πνεύματος εκτός εάν ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης απαντήσει θετικά στο αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, να οριστεί ως αργία για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του νομού.

Αυτό αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η αποστολή της σχετικής επιστολής στον υπουργό, έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Υπενθυμίζεται ότι η πόλη της Θεσσαλονίκης, επί σειρά ετών γιόρταζε την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, κλείνοντας την αγορά της, με βάση την υπ’αριθ. 22/οικ.21964 απόφαση του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, η οποία όριζε την ημέρα αυτή ως υποχρεωτική αργία για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του Νομού Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα όμως με το άρθρο 33 του Ν.3996/2011, καταργήθηκε η παραπάνω αρμοδιότητα, με αποτέλεσμα η αργία του Αγίου Πνεύματος να μην ισχύει πλέον για τα παραπάνω καταστήματα της Θεσσαλονίκης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα