Ντ. Mπακογιάννη: Με υπερφορολόγηση δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016 22:56
UPD:22:57
INTIME NEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η Ντόρα Μπακογιάννη στη συνεδρίαση της τακτικής γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Την εκτίμηση ότι «με ένα εξαιρετικά αρνητικό επενδυτικό κλίμα, υπερφορολόγηση και με λογική ποινικοποίησης του κέρδους ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει» διατύπωσε τη Δευτέρα από τη Θεσσαλονίκη, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας κατά τη συνεδρίαση της τακτικής γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), πρόσθεσε ότι η Ν.Δ έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της οικονομίας και την κινητροδότηση των επενδυτών.

«Έχουμε κι εμείς μάθει από τα λάθη και τις αδυναμίες μας στο παρελθόν και αυτό που θα παρουσιαστεί στο σύνολό του τον Σεπτέμβριο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα είναι η πλήρης πρόταση της ΝΔ για το πώς θα μπορέσει γρήγορα να ανακάμψει η ελληνική οικονομία», πρόσθεσε.

Για τον νέο αναπτυξιακό νόμο επισήμανε ότι «είναι πάρα πολύ λίγος και ήρθε πάρα πολύ αργά. Έχει ορισμένα θετικά στοιχεία αλλά δυστυχώς έχει πάρα πολλά αρνητικά. Όταν η χώρα χρειάζεται 100 δισ. ευρώ έως το 2020, τα 500 εκατ. ευρώ σε πέντε χρόνια, που μοιράζει ο αναπτυξιακός νόμος, είναι μια τρύπα στο νερό».

Κριτική άσκησε η κ. Μπακογιάννη για την κατάσταση στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά, τα οποία βρίσκονται σε κλοιό κινητοποιήσεων εν όψει των ιδιωτικοποιήσεων: «Δεν μπορεί να φτιάξει το επιχειρηματικό κλίμα όταν η κατάσταση σήμερα στη Θεσσαλονίκη είναι αυτή. Και σας προκαλώ να μου πείτε ποιος υπουργός ενδιαφέρθηκε για το πρόβλημα. Δεν μπορεί μια κυβέρνηση να παρακολουθεί άβουλη και άμοιρη το λιμανι, όταν ο Πειραιάς κινδυνεύει να χάσει το σύνολο των κρουαζιερόπλοιων που έρχονται στην Ελλάδα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα