UBS AG: 500 εκατ. δολ. επένδυση για μερίδιο στην Bank of China

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2005 09:33

ΠΟΣΟΝ 500 εκατ. δολ., για την απόκτηση μεριδίου στην Bank of China, καθώς επιδιώκει να επεκτείνει το σκέλος της επενδυτικής της τραπεζικής, στη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη, οικονομία στον κόσμο, θα καταβάλλει, κατά πάσα πιθανότητα, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, UBS AG.

«Η συμφωνία με τη δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα της Κίνας, θα περιλαμβάνει συνεργασία σε συγκεκριμένους τομείς της επενδυτικής τραπεζικής», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της UBS, που εστάλη μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η ελβετική τράπεζα, η οποία νωρίτερα αυτόν τον μήνα, προσεκλήθη να συμμετάσχει στη δημόσια εγγραφή της Bank of China, ύψους 5 δισ. δολ. ΗΠΑ, είπε, ότι, οι διαπραγματεύσεις με τη δανείστρια που εδρεύει στο Πεκίνο, θα συνεχιστούν.

Οι αμοιβές στην επενδυτική τραπεζική στην Κίνα, ενδέχεται να τριπλασιαστούν, φθάνοντας τα 12 δισ. δολ. ΗΠΑ μέχρι το 2010, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Merrill Lynch & Co. Οι μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Bank of China, προγραμματίζουν να προχωρήσουν στην πώληση των μετοχών τους, ενώ σήμερα, η CNOOC Ltd., η μεγαλύτερη offshore εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Κίνας, ανακοίνωσε, ότι προσφέρει 18,5 δισ. δολ., για την εξαγορά της αμερικανικής Unocal Corp., κάνοντας την μεγαλύτερη παρά ποτέ εξαγορά στο εξωτερικό.

«Η Κίνα, είναι το μέλλον για όλες τις μεγάλες επενδυτικές τράπεζες, που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέους τομείς δραστηριοτήτων», ανέφερε ο Andy Mantel, διευθυντής της Pacific Sun Investment Management, στο Χονγκ Κονγκ.

Η Bank of America Corp., η δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα των ΗΠΑ, είπε στις 17 Ιουνίου, ότι συμφώνησε να καταβάλλει 3 δισ. δολ., για το 9% της Construction Bank, κάνοντας τη μεγαλύτερη επένδυση ξένης δανείστριας στη μεγαλύτερη και ταχύτατα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο.

Η HSBC Holdings Plc, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, είπε πέρυσι, ότι κατέβαλε 1,75 δισ. δολ., για το 20% της Bank of Communications, της πέμπτης μεγαλύτερης τράπεζας της Κίνας. Οι μετοχές της Bank of Communications, που εδρεύει στη Σαγκάη, άρχισαν να διαπραγματεύνται σήμερα για πρώτη φορά στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, μετά την άντληση 1,88 δισ. δολ. ΗΠΑ, κατά τη δημόσια εγγραφή της. Οι μετοχές της, σημείωναν άνοδο 16% και προσφάτως διαπραγματεύθηκαν στα 2,85 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, 35 σεντς του δολ. του Χονγκ Κονγκ υψηλότερα, από την τιμή της δημόσιας εγγραφής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα