BT Group: Συμφωνία με την αρμόδια αρχή για νέο τμήμα

Με στόχο την αποφυγή των παραβιάσεων στις τηλεπικοινωνίες
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2005 10:07

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας, για τη δημιουργία ενός νέου τμήματος, το οποίο θα παρέχει πρόσβαση στους ανταγωνιστές, από το να κινδυνεύει να παραβιαστεί, έκλεισε η BT Group Plc, η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Βρετανίας.

Το τμήμα θα επανδρωθεί με 30.000 υπαλλήλους, περίπου το 1/3 του συνολικού εργατικού δυναμικού της ΒΤ και θα έχει το δικό του σήμα, σύμφωνα με ξεχωριστή ανακοίνωση της BT Group και της Ofcom, του ανεξάρτητου οργάνου ανταγωνισμού της Βρετανίας. Ολες οι λεπτομέρειες της ΒΤ προς την Ofcom για τη δημιουργία του εν λόγω τμήματος, θα ανακοινωθούν στις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με την Ofcom.

Η συμφωνία, δημιουργεί μέρος την πρώτης επιθεώρησης της Ofcom στη βιομηχανία τηλεπικοινωνιών της χώρας μέσα σε 13 χρόνια, καθώς δίνει την απάντηση στην προσφορά που έκανε η BT τον Φεβρουάριο, να ανοίξει το δίκτυό της στους ανταγωνιστές της, όπως στην Cable & Wireless Plc. Πέρυσι, η Ofcom είπε, ότι η ΒΤ, η οποία ελέγχει το 62% της αγοράς, κινδυνεύει να διαλυθεί, εκτός και εάν οι ανταγωνίστριές της, κλείσουν μία πιο ελκυστική συμφωνία.

Τον Νοέμβριο, η Ofcom είπε, ότι η ΒΤ, πρώην μονοπώλιο της Βρετανίας, πρέπει να αντιμετωπίσει τις εταιρείες που αγοράζουν χωρητικότητα στα δίκτυά της, με τον ίδιο τρόπο που συμπεριφέρεται όταν πουλά το δικό της τμήμα λιανικής. Η Ofcom, θέλει να δημιουργήσει αυτό που λέγεται ισοδυναμία, στην αγορά. Η BT Retail (λιανική), είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της BT Wholesale (χονδρική).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα